Руският фонд за директни инвестиции (РДИФ) обяви на уебсайта си,

...
Руският фонд за директни инвестиции (РДИФ) обяви на уебсайта си,
Коментари Харесай

Сърбия стартира производство на руската ваксина „Спутник V“

Руският фонд за директни вложения (РДИФ) разгласи на уеб страницата си, че институтът " Торлак " е почнал произвеждане на съветската ваксина „ Спутник V " в Сърбия, оповестява МИА.

Според съветския фонд по този метод Сърбия става първата страна в Южна Европа, която създава „ Спутник V ".

Производството на „ Спутник V " в Сърбия дава отговор на най-хубавите стандарти в производството на ваксини, се показва на уеб страницата на РДИФ, който прибавя, че по-късно имунизацията може да бъде изнесена в други страни от района.

Ваксинацията против ковид с съветската ваксина в Сърбия стартира на 6 януари 2021 година, напомня съветският фонд. Към днешна дата „ Спутник V " е регистриран в 60 страни с общо население от 3 милиарда души, сподели фондът, добавяйки, че успеваемостта на имунизацията е 91,6%, " както се удостоверява от данните, оповестени в The Lancet, едно от най-старите и уважавани медицински списания по целия свят. "

Сръбският министър Ненад Попович разгласи в профила си в Туитър, че е осъществено първото пълнене на имунизацията „ Спутник V " в „ Торлак ".

„ В рамките на съглашението, реализирано сред Руския фонд за директни вложения и Института „ Торлак " в Сърбия, производството на имунизацията „ Спутник V " беше сполучливо стартирано за къс интервал от време. Сърбия е първата европейска страна, която стартира да създава съветската ваксина. От началото на годината „ Спутник V " се употребява интензивно за имунизиране на популацията и размерът на имунизацията може доста да се усили с помощта на началото на локалното произвеждане ", сподели шефът на съветския фонд Кирил Дмитриев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР