Руският фонд за директни инвестиции е подал на 29 януари

...
Руският фонд за директни инвестиции е подал на 29 януари
Коментари Харесай

Скандал! Руснаците твърдят, че са подали заявка за регистрация на ваксината си, ЕС отрича

Руският фонд за директни вложения е подал на 29 януари поръчка за вписване в Европейски Съюз на имунизацията „ Спутник V “. Има удостоверение, че поръчката е била призната, а скоростта за нейното вероятно утвърждение зависи от европейските регулатори, заяви РИА " Новости ".

Тази заран от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) обявиха, че са завършили консултациите с разработчиците на съветската ваксина против ковид и към този момент е допустимо да бъде подадена поръчка за регистрацията ѝ на пазара на Европейски Съюз. От там настояват също, че към този момент организацията не е получила поръчка от създателите на имунизацията. Сроковете за утвърждение за европейския пазар може да бъдат обект на разискване след постъпването на такова заявление.

В случай на издаване на уверение за условна регистрация и утвърждение от страна на Европейската комисия, съветската ваксина може да бъде доставяна в Европейски Съюз централизирано, заяви БГНЕС.

До момента Европейският съюз е сключил контракти с шест производители на ваксина против ковид. Одобрените към днешна дата ваксини са на производителите Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca.

Европейска комисия подписа контракт за доставка на ваксини и с фирмите Johnson&Johnson, Sanofi-GSK и CureVac, които към момента не са подали поръчки за утвърждението на техните препарати за потребление на европейска територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР