Руският философ, един от основните създатели на идеологията на руския

...
Руският философ, един от основните създатели на идеологията на руския
Коментари Харесай

Дугин в шок след смъртта на дъщеря си, в болница е

Руският мъдрец, един от главните основатели на идеологията на „ съветския свят “ Александър Дугин e в тежко положение след гибелта на щерка си Даря и е откаран в болница. 

 

Това  съобщи  в канала Telegram последователят на режима на Путин, съветският политолог Сергей Марков, представен от " Униан ".

 

Дугин е приет в болница, откакто е отишъл на мястото на гибелта на щерка си. По-рано фотоси запечатаха по какъв начин любимецът на Путин се е хванал за главата, в потрес и ужасяващ от страшната загуба. 

 

Тази нощ колата на 29-годишната му щерка Даря Дугин - публицист и политолог, беше взривена в Московска област. Тя е умряла на място. Инцидентът е станал вечерта на 20 август. 

 

Дария шофирала лек автомобил " Тойота Ленд Круз ", когато по време на придвижване колата избухнала, забила се в ограда и изгоряла, а останките били разпръснати по целия път. 

 

Първата версия беше експлозия на газова бутилка, само че в този момент съветските чиновници на реда са склонни да имат вяра, че взривното устройство е избухнало под дъното на колата.

 

Тепърва ще се проверява кои са сложили взривно устройство в колата на Даря по време на фестивала „ Традиция “ в Подмосковието до момента в който автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било мъчно да го направи, оповестиха правоохранителните органи.

 

На фестивала е имало доста посетители, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската автомагистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил цялостен.

 

Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там. При влизане на паркинга не е имало инспекции, тъй че взривното устройство може да е било оставено когато и да е от всеки, показват международни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

 

Освен това Андрей Краснов, прочут на починалата и водач на съветското публично придвижване " Хоризонт ", сподели, че взривената кола е на бащата на Даря Дугина. Той допуска, че целта е бил самият Александър Дугин.

 

" Това е колата на татко и, Дария кара друга кола, само че тя си потегли през днешния ден с неговата кола. Той се върна, беше на мястото на нещастието. Доколкото разбирам, задачата беше директно Александър Гелиевич, или може би двамата ” - сподели той.

 

„ Мозъкът “ на Путин: Кой е Александър Дугин, чиято щерка бе убита край Москва

 

Александър Дугин е съветски мъдрец и виден ултранационалистически идеолог, за който се счита, че е извънредно непосредствен до съветския президент. Мнозина даже го считат за " мозъка на Путин ". И макар че не е държавен чиновник и не заема върховен пост, той е алегорична фигура в актуалната съветската политика.

В някои западни медии към този момент се стартира теорията, че именно той, а не щерка му Даря, е трябвало да загине при снощния гърмеж. Колата, в която пътуваше Дугина избухна на път край Москва, а по-късно стана ясно, че в нея е имало поставено взривно устройство.

Наричат го още " Разпутин на Путин. Но, кой е Александър Дугин?
Той от дълго време се застъпва за обединяването на рускоезичните и други територии, в това число Украйна, в нова и мощна Руска империя. Неговата книга от 1997 година " Основи на геополитиката: Геополитическото бъдеще на Русия " се преглежда като крайъгълен камък за експанзионна външна политика на Путин.

 

Смята се, че точно неговите трудове са повлияли на анексирането на Крим от Русия през 2014 година и на пълномащабното навлизане в Украйна, което стартира на 24 февруари тази година. Дугин нееднократно е призовавал обществено Руската федерация да бъде по-агресивна на международната сцена. Неговата антизападна, ултранационалистическа философия се трансформира в доминираща политическа идеология в Русия и оказа помощ за оформянето на експанзионистичната външна политика на президента Путин, най-много във връзка с Украйна, написа BBC.

Дъщеря му, журналист и политически коментатор, споделяше сходни възгледи и постоянно се появяваше в националистическия ефирен канал Царград, с цел да хвали дейностите на Русия в Украйна. Както бащата, по този начин и убитата Дария са в листата глобени от Съединени американски щати и Обединеното кралство след войната в Украйна.

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи през март, че Дугин, който към този момент беше подложен в лист със наказания през 2015 година след анексирането на Крим, управлява уеб страница Geopolitica, който дава поле на " съветските ултранационалисти да популяризират дезинформация и агитация. "

Дугина беше глобена като основен редактор на уеб страницата United World International, който съгласно американски чиновници е работил от името на Евгений Пригожин, съветски предприемач с близки връзки с Путин.

 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР