Руският енергиен гигант „Газпром“ получи по дипломатически канали разрешение от

...
Руският енергиен гигант „Газпром“ получи по дипломатически канали разрешение от
Коментари Харесай

„Газпром“ ще строи втората линия на „Турски поток“

Руският енергиен колос „ Газпром “ получи по дипломатически канали позволение от турските управляващи за строителство на втората линия от морския сектор на газопровода „ Турски поток “ до турския бряг, съобщи ТАСС.

Президентът на съветския газов холдинг Алексей Милер сподели, че реализацията на плана „ Турски поток “ върви „ с цялостен ход “. В сходство с проекта газопроводът се строи по едно и също време на три сектора - на брега в Русия и в Турция, както и в Черно море.

На морския сектор към този момент са положени над 760 километра тръби по двете линии. Строителството на сектора за свързване с бреговата част в Русия е покрай довеждане докрай. В Турция са почнали работите по строителство на приемен терминал.

Днес е било получено позволение за строителството на втората линия в изключителната икономическа зона и териториалните води на Турция, сподели Милер. По този метод всички нужни позволения от турското държавно управление за строителството на морския сектор на газопровода „ Турски поток “ са получени.

Президентът на „ Газпром “ посочи, че в този момент сигурно двете линии на газопровода ще бъдат пуснати в употреба в период - до 2019 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР