Руският бизнесмен Евгений Пригожин, наричан още главният готвач на Путин“,

...
Руският бизнесмен Евгений Пригожин, наричан още главният готвач на Путин“,
Коментари Харесай

Готвачът на Путин най-после призна за връзките си с ЧВК Вагнер

Руският предприемач Евгений Пригожин, именуван още „ основният готвач на Путин “, описа по какъв начин е основана ЧВК „ Вагнер “, воювала в Украйна, Сирия и Судан. Изявлението му беше оповестено от пресслужбата на свързаната с него компания Concord, написа УНИАН.

Пригожин, който преди този момент съди медиите, които писаха за неговото присъединяване в частна военна компания, неотдавна престана да крие връзката си с нея. На въпрос на публицисти по какъв начин и за какво се е случило това, Пригожин намерено споделя за основаването на ЧВК " Вагнер ".

По думите му той е оказал помощ на Русия, която разпали кървава война преди 8 години, като събира в Донбас група „ съветски бранители “. Така на 1 май 2014 година се ражда патриотичната група, която по-късно получава името ЧВК „ Вагнер “.

Той призна, че " вагнеровците " са взели участие във войната против Украйна, завзели са обекти в Донецка и Луганска област, а също по този начин са " закриляли " хора в Сирия и други арабски страни.
Пригожин назовава участниците в противозаконното формирование " герои ", които " пазят онеправданите " и " един от стълбовете " на Русия.

" Дълго време избягвах ударите на доста съперници с една съществена цел - с цел да не акордирам тези момчета, които поддържат съветския национализъм. И завоювах по този метод каузи в доста съдилища, в това число в чужбина, тъй като във всяко нещо има място за борба, а мачовете би трябвало да се печелят на полето на съперника ", споделя Пригожин.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР