Руския износ на газ по тръбопроводите, преминаващи през украинска територия,

...
Руския износ на газ по тръбопроводите, преминаващи през украинска територия,
Коментари Харесай

"Газпром" продължава износа през Украйна

Руския експорт на газ по тръбопроводите, преминаващи през украинска територия, продължава макар военния спор. Това заяви през днешния ден съветският тръст " Газпром ", представен от Ройтерс.

" Газпром подава съветски газ за пренос през района на Украйна в нормален режим и съгласно поръчките на европейски клиенти ", уточни компанията. За през днешния ден това са 103,8 млн. куб метра газ.

Същевременно по газопровода " Ямал-Европа " превозът на газ в източна посока към Полша е скочил четирикратно, по данни на немския газов оператор " Газкейд " (Gascade). Засега не е ясно дали по-големият транспорт на синьо гориво е обвързван със събитията в Украйна.

Газопроводът " Ямал-Европа ", свързващ Полша и Германия, нормално обезпечава към 15 % от доставките на съветски газ за Европа и Турция, само че от декември оборудването работи в реверсивен режим на фона на скока на цените на газа в Европа.

Днес доставките от Германия към Полша през измервателния пункт " Малнов " са на равнище 2,92 млн. киловатчаса на час, повишавайки се доста по отношение на 700 000 киловатчаса на час в по-ранните часове.

" Газпром ", който резервира газопроводен потенциал да всекидневни търгове, не е заявявал директни мощности за февруари и март по този маршрут. Концернът не е резервирал потенциал за второто и третото тримесечие на годината и няма проекти да организира спотови продажби през електронната си платформа тази седмица.

Заетият потенциал по различен значим маршрут за съветските газови доставки за Европа - от Украйна до Словакия през пункта " Велке Капушани " също е повишен - с до 796 815 мегаватчаса по отношение на 622 676 мегаватчаса през вчерашния ден.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР