Рускитебмедии потвърдиха смъртта на един от водещите генерали на Москва.

...
Рускитебмедии потвърдиха смъртта на един от водещите генерали на Москва.
Коментари Харесай

Още един руски генерал бе убит в Украйна

Рускитебмедии потвърдиха гибелта на един от водещите генерали на Москва. Генерал-майор Роман Кутузов е погубен по време на нахлуване на украинско населено място Донбаския район, оповестява BBC.

Репортерът на " Россия-1 " Александър Сладков разгласи, че Кутузов е управлявал войски от самопровъзгласилата се Донецка национална република.

" Генералът е водим бойците в офанзива като че ли не е имало задоволително полковници, " написа Сладков в Telegram. " От друга страна Роман беше същият пълководец като всички други, въпреки и на по-висок ранк. "

Украинската войска също удостовери убийството на ген. Кутузов, без да предлага спомагателни елементи по отношение на събитията, при които то се е случило. Министерството на защитата в Москва към момента не е коментирало информацията.

Смъртта му настава в миг, в който в обществените мрежи циркулират клюки, че генерал-лейтенант Роман Бердников, ръководителят на 29-а войска, също е станал жертва на сражения през уикенда. BBC не може да удостовери достоверността на тези изказвания.

Руските командири все по-често се озовават на първа линия заради опитите на Москва да предизвика по-бърз напредък в нашествието си в Украйна. Досега Кремъл е удостоверил за кончината на трима от генералите си - в това време обаче общественото оповестяване на сходна информация не е постоянна процедура в Москва, където военните жертви се одобряват за държавна загадка.

Киев твърди, че отбраняващите се войски са умъртвили 12 генерала, до момента в който западните разследващи служби показват, че броят е " най-малко 7 ". В същото време обаче тези данни не всеки път се оказват правдоподобни, като в няколко случая след това Русия опровергава спекулациите.

През март почитан чиновник от обкръжението на украинския президент Володимир Зеленски сподели пред Wall Street Journal, че украинското разузнаване е получило задача да локализира и таргетира съветските офицери: " Те наблюдават за генерали, водачи и командири от артилерията. "

Загиналите генерали на Русия

Генерал-лейтенант Яков Резенцев бе погубен по време на нахлуване на украинските сили над авиобазата в Чорнобайвка в покрайнините на Херсон. Той бе нараснал до поста през 2021 година и ръководеше 49-а съветска войска. Твърди се, че е взел участие във военните интервенции в Сирия.

Генерал-майор Олег Митяев е бил погубен наоколо до Мариупол - един от огромните градове в югоизточна Украйна, който бе превзет след дълга съветска окупация. Отговорност за гибелта му пое Азовския батальон.

Той бе пълководец на съветската 150-и мотострелкова дивизия - относително нов батальон, основан през 2016 година и основан в Ростовския район наоколо до украинската граница. Киев твърди, че е бил учреден с концепцията да взима присъединяване в сраженията в регионите в Източна Украйна, следени от сепаратисти, въпреки Кремъл да отхвърля присъединяване в боевете.

Генерал-майор Андрей Колесников от 29-а комбинирана войска бе погубен на 11 март, като гибелта му бе оповестена от украинските управляващи. Не са дадени детайлности по отношение на по какъв начин е настъпила.

След като той се трансформира в третия умрял съветски военачалник в Украйна, Press Association показа информация от собствен западен източник, че повода за изместването на високопоставени военни офицери към фронтовата линия от страна на агресора се дължи на спад в морала в атакуващата войска.

Генерал-майор Андрей Суховетски бе заместник-командир на същото отделение като Герасимов. На 3 март той бе убит от снайперист.

Също като Герасимов, Суховетски е бил част от съветските интервенции в Крим и Сирия. За разлика от при другите генерали, неговата гибел бе оповестена от съветските медии, а президентът Владимир Путин удостовери в своя тирада, че боен от този ранк е умрял в Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР