Руските войски явно са започнали да щурмуват комбината Азовстал“ в

...
Руските войски явно са започнали да щурмуват комбината Азовстал“ в
Коментари Харесай

Руските войски щурмуват Азовстал в Мариупол


Руските войски очевидно са почнали да щурмуват комбината „ Азовстал “ в обсадения украински град Мариупол. Около 200 цивилни жители към момента се крият в полуразрушения комбинат. Дали ще има евакуация е неразбираемо.

Сраженията в не престават и през днешния ден. По украински данни съветската войска в това време е почнала да щурмува обсадения. „ През цялата нощ ни бомбардираха от въздуха (...) а в този момент щурмуват и „ Азовстал “, споделя заместник-командирът на Святослав Паламар пред вестник „ Украинска Правда “.

Артилерия и поддръжка от въздуха

Според Паламар при последните съветски офанзиви са били убити и двама цивилни жители. От съветска страна в началото нямаше публично удостоверение за щурма. Руската държавна информационна организация РИА Новости заяви обаче, че бойци на батальона „ Азов “ са употребявали краткотрайно мъртвило, с цел да се върнат на предходните си стрелкови позиции на територията на „ Азовстал “.

Затова елементи от съветската войска и от така наречен Народна република Донецк щели да разрушат тези позиции с артилерия и въздушна поддръжка. Развалините на комбината „ Азовстал “ са последното останало скривалище за украински военни елементи в Мариупол. Освен украински военни на територията на комбината се укриват и към 200 цивилни жители



Вижте и това видео на Дъждовни води:
Бруталните наемници от съветската група " Вагнер ": кои са тези мъже
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР