Руските войски в хода на специалната военна операция се сражават

...
Руските войски в хода на специалната военна операция се сражават
Коментари Харесай

Путин на Парада на Победата: Руските войски се сражават за хората в Донбас и сигурността на Родината

Руските войски в хода на специфичната военна интервенция се борят за хората в Донбас и за сигурността на Родината. Това съобщи президентът на РФ Владимир Путин в речта си на Червения площад на Парада на успеха, представен от ТАСС.

Руския водач съобщи, че Москва постоянно е призовавала Запада към почтен разговор, само че всичко е било на вятъра.

" Русия постоянно се е застъпвала за основаване на система за равноправна и неделима сигурност, която е витално нужна на цялата международна общественост. През декември предходната година предложихме да подпишем контракт за гаранции за сигурност, Русия прикани Запада към почтен разговор, към търсене на рационални компромисни решенияс отчитане ползите на всички страни. Всичко беше напразн! Страните от НАТО не желаеха да ни чуят! ", безапелационен бе Путин.

Руският водач добави, че Русия, за разлика от Запада, в никакъв случай няма да се откаже от любовта към Родината, вярата си и обичайните полезности.

" Ние в никакъв случай няма да се откажем от любовта към Родината, от вярата и обичайните полезности, от обичаите на предците си, от уважението към всички нации и култури. А на Запад тези хилядолетни полезности, съдейки по всички, са решили да ги анулират ", съобщи президентът.

Съединени американски щати в действителност са забранили на своите ветерани да дойдат на парада, разгласи Путин.

" Известно ни е, че на американските ветерани, които са желали да дойдат на Парада в Москва, в действителност са им заблранили да дойдат. Но желая те да знаят, че се гордеем с техните подвизи ", съобщи Путин.

Край границите на Русия беше основана непосредствена заплаха, готвеха нахлуване, в това число против съветския Крим, означи още Путин.

" Открито се приготвяше нова наказателна интервенция в Донбас, за навлизане в нашите исторически земи, в това число Крим. В Киев твърдяха, че може да придобият нуклеарно оръжие, а НАТО стартира интензивно военно асимилиране да териториите до нашите граници.
Така беше основана безусловно неприемлива за нас опасност, освен това директно на нашите граници ", разгласи президентът.

Путин съобщи, че Русия е дала изпреварващ отпор на експанзията.

" Ние виждахме по какъв начин се разпростира военната инфраструктура, по какъв начин започнаха работа стотици задгранични военни съветници, вървяха постоянни доставки на най-современно оръжие от страните на НАТО. Опасността растеше с всеки ден. Русия даде изпреварващ отпор на експанзията. Това бе провокирано, навреме и само вярно решение - решение на сувуренна, мощна, независима страна ", увери президентът.

Путин добави, че опълченците от Донбас и воините от армията на Русия се борят на своя земя, където техните предшественици са громили врага.

В парада на Червения площад вземат участие и военнослужещи, които са пристигнали директно от зоните на бойните дейности в Донбас, добави президентът.

" Сега тук, на Червения площад, стоят един до друг бойци и офицери от доста райони на нашата голяма Родина, включително тези, които идват напряко от Донбас, директно от зината на бойните дейности ", разгласи Путин.

Очаквайте детайлности

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР