Руските войски са конфискували хуманитарна помощ и са спрели конвой

...
Руските войски са конфискували хуманитарна помощ и са спрели конвой
Коментари Харесай

Руските сили конфискуват хуманитарна помощ

Руските войски са конфискували филантропична помощ и са спрели ескорт с бежанци в Южна Украйна, заяви Си Ен Ен, цитирайки украински държавен източник.

Руските сили са конфискували 14 тона филантропична омощ от рейсове, пътуващи към Мелитопол, съгласно Ирина Верешчук, украинската министърка на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии.

Тя е споделила, че помощта е била натоварена на 12 рейса.

Руските военни са блокирали и 45 рейса, отиващи в Бердянск, украинско пристанище на северния бряг на Азовско море.

Бердянск е промеждутъчен пункт за транспортиране на бежанците от обсадения Мариупол, превърнатия в руини азовски град, където близо 100 000 души към момента се нуждаят от филантропичен кулоар, с цел да оцелеят от непрестанния съветски обстрел, сподели Верешчук.

Руското министерство на защитата сподели, че отваря хуманитерен кулоар от Мариупол в 10 часа локално време през днешния ден по искане на държавните управления на Франция и Германия.

Франция сподели, че вчерашният филантропичен кулоар от Мариупол се е оказал непълен, съобщи Си Ен Ен.

Международният комитет на Червения кръст разгласи, че се приготвя да улесни безвредното излизане на цивилните от Мариупол.

" Изключително значимо е тази интервенция да се организира. Животът на десетки хиляди хора в Мариупол зависи от нея ", съобщи МКЧК.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР