Руските войски преминаха в настъпление край Донецк. Безопасността на града

...
Руските войски преминаха в настъпление край Донецк. Безопасността на града
Коментари Харесай

Руските войски преминаха в настъпление край Донецк

Руските войски минаха в нахлуване край Донецк. Безопасността на града зависи от триумфа на интервенцията. Киев признава: обстановката за Въоръжените сили на Украйна е тежка. Какво да чакаме от активизацията на фронта – в материала на РИА Новости.

Украинските въоръжени сили бяха крепко открити в сателитния град Донецк още през 2014 година И в този момент те са събрали обилни сили – съгласно открити източници има към 11 хиляди военни.

Именно от Авдеевка постоянно се обстрелва столицата на Донбас. На първо място, Куйбишевски и Кировски региони. Ако украинските въоръжени сили бъдат изхвърлени оттова, Донецк ще въздъхне с облекчение.

Украински бойци на фронтовата линия край Авдиевка

Това обаче е извънредно мъчно. Фронталното нахлуване е изпълнено с огромни загуби. Следователно, съдейки по отчетите на Министерството на защитата, те желаят да обкръжат селището, лишавайки гарнизона от доставки.

Руските сили заемат две възвишения – в региона на Водяной от едната страна и Красногоровка от другата. В продължение на доста месеци фронтовата линия тук остана неподвижна. Сега, както сподели ръководителят на ДНР Денис Пушилин, „ обстановката в действителност се промени “.

„ Определени трендове “

От Министерството на защитата удостоверяват настъпателни дейности. Те също насочат щурмови самолети, които унищожават бронирани машини и хранилища. Сутринта на 12 октомври съветските войски съумяха да пробият украинската защита на 300-600 метра от юг. Други детайлности в докладите няма.

Малко по-подробни мнения от ръководителя на ДНР. “Има прогрес и от двете страни. По създание се образува джоб. Доста огромен брой опорни пунктове на врага към този момент са унищожени, а складовете, ситуирани както в обитаемата зона, по този начин и в Авдеевския коксов цех, са унищожени ”, сподели Пушилин.

Украинската страна декларира: обстановката е тежка. Назначените от Киев управляващи в Авдеевка оповестяват за яростни боеве. А военнослужещият от украинските въоръжени сили Егор Фирсов по телевизионния канал Киев 24 разгласи началото на „ една от решаващите борби “.

„ Виждаме избрани трендове, че врагът отстъпва и напуща позициите си, само че е прекомерно рано да се каже, че в този момент има пълномащабно изселване на врага от Авдиевка “, сподели Пушилин.

Руските сили имат самодейността и в други сектори от линията на прикосновение. По-специално, продължава офанзивата против Купянск, Харковска област. Според пенсионирания подполковник от LPR Андрей Марочко, те са съумели да унищожат няколко контролни пункта – евентуално ротни – и да заемат редица опорници. Министерството на защитата отбелязва: Западната формация войски доближи „ по-изгодни рубежи и позиции “.

Украинските въоръжени сили на собствен ред не стопират опитите си да си върнат Артемовск. Основните посоки на офанзиви са по линията Клещеевка-Курдюмовка на юг от града и в региона на селището Орехово-Василиевка на север.

Представа за украинската тактичност дава материал на The Washington Post. Украинските въоръжени сили настъпват на дребни щурмови групи от четири до 12 души. Надяват се, че артилерията и ударните хеликоптери няма да преследват толкоз дребни цели. Те признават, че понасят обилни загуби при офанзивите. И нищо значително не се реализира.

Променен е характерът на украинския обстрел, посочи Марочко. Ако по-рано украинските въоръжени сили не пестеха муниции, в този момент интензивността е намаляла.

“По-внимателно сортират задачите. Това се отнася както за артилерийските системи на НАТО, по този начин и за руските ”, споделя военният.

Украинските войски към момента се пробват да разширят перваза край Работино в региона на Запорожие. Досега без резултат. Понася огромни загуби. Включително технология. Така на 11 октомври съветското министерство на защитата заяви за унищожаването на танк и артилерийски системи на въоръжените сили на Украйна северозападно от село Вербовое.

В рамките на седмица съветските подразделения са отбили четири офанзиви на щурмови групи от 65-а механизирана и 71-ва рейнджърска бригада на украинските въоръжени сили в този регион, се споделя в отчет на военното ведомство.

Ръководителят на запорожското публично придвижване „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов сподели, че в региона на Времевския перваз съветските сили са окупирали 10 опорни точки.

А в прилежащото Южнодонецко направление те отблъснаха осем офанзиви и усъвършенстваха ситуацията по фронтовата линия, оповестяват от Министерството на защитата.

Жестока игра

Началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, който неведнъж е обещавал победа на Украйна през 2023 година, признава: „ настъплението на украинските въоръжени сили изостава от графика “.

Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк упреква бюрократичните спънки в западните страни – сякаш доставките на оръжие лишават доста време, с цел да се координират. В резултат на това, сподели той, контранастъплението е “забавено с шест до девет месеца ”.

Бойците на украинските въоръжени сили на място обаче имат малко по-различни усещания. Един от офицерите в изявление за WSJ сподели, че Западът като че ли е създал видеоигра за украинците: с цел да получите нови оръжия, би трябвало да покажете резултати. Няма значение на каква цена.

Ако е по този начин, тогава в сегашната обстановка за украинските въоръжени сили е извънредно мъчно да преминат на ново равнище.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР