Руските военни са започнали проследяване на френския военен кораб Auvergne,

...
Руските военни са започнали проследяване на френския военен кораб Auvergne,
Коментари Харесай

Военните на Русия следят френски военен кораб в Черно море

Руските военни са почнали следене на френския боен транспортен съд Auvergne, който е навлязъл в Черно море. Това оповестиха от Националния център за ръководство на защитата на Русия, осведоми " Интерфакс ".

" Сили и средства на Черноморския флот пристъпиха към надзор за дейностите на фрегатата с управляеми ракети Auvergne на Военноморски сили на Франция, която навлезе в акваторията Черно море ", се прецизира в известието.

Франция изпрати военния транспортен съд в Черно море на фона на изказвания на Съединени американски щати и други страни от НАТО за концентрацията на съветски войски покрай границата с Украйна.

Съгласно Конвенцията от Монтрьо времето, прекарано на кораби на нечерноморски страни в авваторията на Черно море, е лимитирано до 21 денонощия.

Руското военно министерство постоянно оповестява за следене на кораби на НАТО, които влизат в Черно море, както и за съпровождането на непознати военни самолети от съветски изтребители.

На 9 декември съветските военни оповестиха, че три изтребителя Су-27 са били вдигнати във въздуха, с цел да съпроводят изтребители на френските Военновъздушни сили " Мираж-2000 " и " Рафал ", разследващия аероплан на американската войска CL-600 Artemis и стратегическия разследващ аероплан RC-135 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати над Черно море, както и самолета за зареждане на гориво KС-135 на френските Военновъздушни сили.

На 8 декември Националният център за ръководство на защитата на Руската федерация заяви, че съветските изтребители Су-27 над Черно море са съпроводени от изтребители " Мираж-2000 " и " Рафал ", както и самолет-цистерна С-135 на френските Военновъздушни сили.

На 25 ноември американският ракетен унищожител Арли Бърк влезе в Черно море. Силите на Черноморския флот започнаха да наблюдават дейностите му, оповестиха тогава от Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР