Руските военни най-вероятно са пленили около 200 членове на украинската

...
Руските военни най-вероятно са пленили около 200 членове на украинската
Коментари Харесай

Украинските власти: Руските военни са пленили около 200 души при напускането на ``Чернобил`` |

Руските военни най-вероятно са завладели към 200 членове на украинската национална армия при напускането на атомната електроцентрала " Чернобил ".

Това заяви Юрий Фомичев - кметът на Славутич, града, в който живеят множеството служащи от централата, съобщи Би Би Си.

Вчера стана ясно, че съветските войски са почнали да напущат АЕЦ " Чернобил ", при копаенето на траншеи на мощно радиоактивен терен.

" Смятаме ги за военнопленници " - каза кметът на Славутич, като добави, че от четвъртък няма връзка с членовете на националната армия -  " Работим по замяна на пленници. "

Все още не е ясно дали съветските войски са напуснали цялата Чернобилска неразрешена зона, или единствено непосредствения регион към централата, съобщи той.

" Цялата зона на Чернобил е доста огромна. Ние не можем да я следим цялата - знаем единствено какво се случва директно към централата, където са нашите служащи ", изясни Юрий Фомичев. 

Според кмета обстановката към централата е прекомерно несигурна, с цел да се допусне сегашните служащи на обекта да бъдат заместени от нова група чиновници.

Чернобил е мястото на най-тежката нуклеарна повреда в света - през 1986 година, когато един от реакторите се взривява. Около централата беше основана необитаема зона с повърхност 4000 кв. км, с цел да се защищити популацията от радиацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР