Руските власти задържаха жена, заподозряна за убийството на популярния блогър

...
Руските власти задържаха жена, заподозряна за убийството на популярния блогър
Коментари Харесай

Задържаха 26-годишна жена за статуята бомба, която уби Татарски

Руските управляващи задържаха жена, обвинена за убийството на известния блогър Владлен Татарский. Това е 26-годишната Дария Трепова. Тя е била задържана и преди за присъединяване в антивоенни митинги.

Навидео, публикувано в обществените мрежисе вижда по какъв начин жена с огромен кашон влиза в заведението.

Татарски, ослепителен покровител на войната на Русия в Украйна, почина при детонация в кафене в Санкт Петербург в неделя вечерта, съобщи Би Би Си.

Двадесет и четири други са откарани в болница, а шестима са в сериозно положение, заяви здравното министерство.

Видеоклипове, оповестени в обществените мрежи, демонстрират гърмеж и ранени хора на улицата.

Засега не е ясно кой е виновен за офанзивата.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк упрекна за гърмежа съветската „ вътрешна политическа борба “, пишейки в Туитър: „ Паяците се изяждат един различен в буркана “.

Служители на вътрешното министерство споделиха, че полицията е била извикана в Street Food Bar № 1, покрай река Нева,в 18:13 локално време.

Следственият комитет на Русия, най-голямата организация за престъпни следствия в страната, стартира следствие на това, което дефинира като " ликвидиране отвисок клас ".

На място са изпратени криминалисти, се добавя в Telegram.

Татарски беше гост-лектор на събитие, проведено от кафенето, когато бомбата избухна.

В съветските медии има спорни известия за взривното устройство.Според публични източници, представени от съветски държавни медии, Татарски е получил като подарък скулптура в кутия, в която е скрита бомба.

Видео, публикувано в Telegram след гърмежа, демонстрира по какъв начин му връчват скулптура и се майтапи с нея.

За разлика от доста други съветски военни блогъри и публицисти от държавни медии в Украйна, Татарски взе присъединяване в бойните дейности.

Той направи репортаж от украинската фронтова линия и завоюва особена популярност предходната година, откакто разгласява видео, снимано в Кремъл, в което сподели: „ Ще победим всички, ще убием всички, ще ограбим всички, колкото е належащо. Точно както ни харесва. "

Поводът за това беше гала в Кремъл, проведена от президента Владимир Путин, който прогласи анексирането на четири отчасти окупирани района на Украйна от Русия.Това присвояване на земя беше интернационално наказано.

Кафенето, атакувано в неделя, преди този момент е било благосъстоятелност наЕвгений Пригожин, началник на прословутата съветска група наемници Вагнер, оповестява новинарският уебсайт Фонтанка в Санкт Петербург.

Татарски имаше повече от 500 000 почитатели в Telegram, където той и други военни блогъри подлагаха на критика аспекти на съветската акция в Украйна.

Cyber ​​Front Z, група, наричаща себе си " осведомителните войски на Русия " в Telegram, сподели, че е наела кафенето за вечерта.

" Имаше терористична офанзива. Взехме избрани ограничения за сигурност, само че за жалост те не бяха задоволителни.Съболезнования на всички, които са познавали отличния боен сътрудник и наш другар Владлен Татарски ", се споделя в обявата в Telegram.

Миналия августатентат с кола бомба край Москва умъртви Даря Дугина, журналистка и изтъкнат покровител на съветската войска.

Тя беше щерка на ултранационалистичния мъдрец Александър Дугин, непосредствен съдружник на Путин.

Татарски се причисли към съветските сепаратистки сили през 2014 година, когато те превзеха част от Донецка и Луганска област в Източна Украйна. Роден е в Макеевка, Донецка област.

Според самия Татарски той се е включил към донецките бунтовници, когато са го освободили от пандиза, където е изслежавал присъда за въоръжен обир.Донецк е един от районите, които Русия твърди, че е анексирала.

Когато Русия стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година, Татарски се върна в борба и разяснява войната в обществените медии и съветските държавни медии.Той твърди, че е оказал помощ за изстрелването на бойни дронове и построяването на укрепления.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че Татарски е " рисков " за Украйна, " само че е траял самоуверено до дъно, изпълнявайки своя дълг ".

Пишейки в Telegram, тя също осъди западните държавни управления, че не са реагирали на офанзивата.

„ Поразителна е реакцията в Киев, където тези, които получават западни дотации, по никакъв метод не крият възторга си от случилото се “, сподели Захарова.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи, че съветските политически битки се ускоряват, като добави, че смъртоносната детонация демонстрира, че вътрешният тероризъм избухва.

Миналия август Подоляк отхвърли съветските изказвания за присъединяване на Украйна в убийството на Даря Дугина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР