Руските власти обявиха днес, че дават един месец на американската

...
Руските власти обявиха днес, че дават един месец на американската
Коментари Харесай

Русия даде на Twitter месец, за да премахне "незаконно съдържание"

Руските управляващи оповестиха през днешния ден, че дават един месец на американската обществена мрежа Twitter (Туитър) да отстрани " противозаконното наличие " от платформата си под опасност да бъде блокирана в страната, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира Франс прес.

Русия насочи първото предизвестие предходната седмица, като " забави " работата на мрежата, която упреква, че не е премахнала наличие, подтикващо малолетни към самоубийство, съдържащо детска порнография или информация за използването на опиати. 

Руските управляващи упрекват по-конкретно американската компания, че не е дала отговор на претенции за унищожаване на към 3100 изявления. От Туитър отхвърлиха обвиняванията и обявиха, че са " доста обезпокоени " от " опитите за блокиране и задушаване на публичната връзка в интернет ". 

" Туитър не отговори съответно на настояванията ни и, в случай че нещата не престават по този начин, след месец ще бъде блокиран ", съобщи през днешния ден за организация Интерфакс Вадим Суботин, заместник-директор на съветския надзорен орган за наличието в интернет Роскомнадзор.

" Дали сме един месец и следим реакцията на Туитър по отношение на премахването на нелегално наличие ", сподели той и добави: " Ако Туитър не отговори на условията... ще разгледаме въпроса за цялостното му блокиране. "

Този спор илюстрира възходящото напрежение през последните месеци сред огромните задгранични обществени мрежи и Русия, която осъжда тяхното всемогъщество и подлага на критика метода, по който ръководят наличието си, изключително политическото, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР