Руските въоръжени сили са подложили на обстрел днес градове близо

...
Руските въоръжени сили са подложили на обстрел днес градове близо
Коментари Харесай

Киев: Русия бомбардира градове близо до Запорожката АЕЦ. Москва потвърди удар по завод

Руските въоръжени сили са подложили на обстрел през днешния ден градове покрай Запорожката АЕЦ, споделиха представители на украинските управляващи, представени от АП и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на опасенията, че сраженията в региона може да нанесат вреди на най-голямата атомна електроцентрала в Европа и да се стигне до приключване на радиация.

Руската войска завладя Запорожката АЕЦ и прилежащия регион на левия бряг на Днепър малко след началото на нашествието си в Украйна на 24 февруари. Украинските въоръжени сили управляват Никопол и Марганец - два града на десния бряг на тази необятна река, всеки от които е на десетина километра от централата.

Заради тежки сражения през нощта елементи от Никопол, с население от близо 120 хиляди души преди началото на войната, са останали без ток, сподели губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко. Представителят на локалната администрация Евген Евтушенко съобщи, че десетина жилищни здания са били изумени от ракети в Марганец, който има към 45 хиляди поданици.

Двама индивида са били ранени при обстрел на Запорожие, на 40 километра нагоре по течението на Днепър от Запорожката АЕЦ, сподели Анатолий Куртев, член на Общинския съвет.

Градът е административен център на югоизточната украинска Запорожка област, близо три четвърти от която е окупирана от Русия. Той обаче остава в украински ръце.

Руската войска сподели през днешния ден, че е блъснала завод в цех " Мотор Сич " в Запорожие, където се ремонтират хеликоптери на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщи ТАСС, като се базира на представителя на министерството на защитата на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Той сподели още в постоянната си сводка, че в региона на град Никопол, Днепропетровска област, е била унищожена петролна база, от която било доставяно гориво за елементи на ВСУ в Донбас.

Украинската войска през нощта е обстрелвала, евентуално с американски реактивни системи за залпов огън " Хаймарс " (High Mobility Artillery Rocket System, кратко HIMARS), Мелитопол и предградието му Мирни, съобщи Владимир Рогов, член на основния съвет на назначената от Русия военно-гражданска администрация в окупираната от нея част от Запорожка област. Той сподели, че е бил изумен зарязан цех. " Нанесени са леки вреди на гражданската инфраструктура. Няма починали и ранени " хора, добави Рогов.

Руските въоръжени сили и подкрепяните от тях сепаратисти са блъснали огромните стратегически градове Краматорск и Славянск в Донецка област. Няма жертви, заяви губернаторът на източния украински район, по-голямата част от който е под сепаратистки надзор, Павло Кириленко, представен от АП.

Пълното освобождение на Донецката национална република (ДНР) и на Луганската национална република (ЛНР) е една от задачите на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна. Русия публично призна ДНР и ЛНР са суверенни страни.

Тази заран сепаратистите оповестиха за двама убити и 13 ранени цивилни при украински обстрел в " Донецката национална република " през последното денонощие.

Твърденията на страните в спора не може да бъдат доказани по самостоятелен път.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР