Руските въоръжени сили изстреляха крилати и балистични ракети като част

...
Руските въоръжени сили изстреляха крилати и балистични ракети като част
Коментари Харесай

Путин ръководи учения с крилати и балистични ракети

" Руските въоръжени сили изстреляха крилати и балистични ракети като част от ученията " Гръм 2019 ". Маневрите се управляват от висшия главнокомандващ Владимир Путин ", оповестява " РИА Новости ".

По-специално, стратегически Ту-95МС изстрелват крилати ракети Х-101 по цели на образователните площадки в Коми и Камчатка.

В допълнение, междуконтиненталната балистична ракета " Ярс " е изстреляна от военния космодрум в " Плесецк ", като бойната МБР удари задачата си на подготвителния полигон " Кура ".

Дмитрий Песков съобщи, че на 17 октомври Владимир Путин ще управлява ученията " Гръм 2019 " от Националния център за ръководство на защитата в Москва.

По време на ученията " Гръм-2019 " се отработват въпроси за потребление на високоточни нуклеарни оръжия и оръжия, основани на нови правила. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу.

" Провежда се образование за ръководство на стратегическите нападателни сили. Обучението е последният стадий от ученията " Гръм-2019 ", по време на което се прави оценка способността на съветските въоръжени сили да вземат решение проблеми във въоръжен спор и нуклеарна война с използването на интегрираната приложимост на високоточни нуклеарни оръжия и оръжия въз основа на нови физически правила ", изяснява той.

Около 12 хиляди бойци и офицери участваха в бойни подготвителни задачи.

Освен това учението включва 213 ракетни установки на стратегическите ракетни сили, до 105 самолета и хеликоптери, в това число 5 стратегически ракетоносци, до 15 кораба и 5 подводници, 310 единици военна и специфична техника.

По-рано Путин съобщи, че Съединени американски щати са измислили претекст с опасения за Азия за излизане от Договора за ИНФ, оповестяват съветските медии.

Той изяснява, че разполагането на американски ракети със междинен и дребен обхват в Азия визира ползите на Русия и утежнява обстановката в интернационалната сигурност.

Съединени американски щати публично се отдръпнаха от съглашението от 1987 година на 2 август, месеци откакто администрацията на Тръмп разгласи желанието си да приключи отговорностите си по контракта.

" Този ​​път взеха решение да създадат нещо по-сложно, измислиха опрощение, макар че това безусловно не е обвързвано с Русия, това е обвързвано с тяхната азиатска политика и виждаме какво се случва в действителност в този момент с тези ракети със междинен и по-малък обхват. През цялото време ни упрекваха, че нарушаваме нещо, три месеца откакто се отдръпнаха, тестваха ракета със междинен обхват ", добавя Путин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР