Руските сили засилват стремежа си да превземат източния украински град

...
Руските сили засилват стремежа си да превземат източния украински град
Коментари Харесай

Руските сили настъпват към Авдеевка от всички страни

Руските сили ускоряват устрема си да завладяват източния украински град Авдеевка, пробвайки се да настъпят от всички страни след седмици на сражения, заяви върховен чиновник на града.


От средата на октомври съветските войски натъртват на сухопътни и въздушни офанзиви против Авдеевка, която е централна точка на бавното им напредване през източната част на украинския район Донбас в 21-месечната война.

Последният натиск, за който заяви Виталий Барабаш, началник на военната администрация на града, последва известията от предходната седмица, че украинските войски са постигнали прочут прогрес в прекъсването и отблъскването на съветското нахлуване.

" Нещата в бранша на Авдеевка станаха още по-трудни. От известно време интензивността на конфликтите се усилва ", съобщи Барабаш пред медията Espreso TV.

" Руснаците отвориха още два бранша, от които започнаха да правят набези - в посока Донецк... и в така наречен индустриална зона. Врагът се пробва да щурмува града от всички направления ".

Длъжностни лица настояват, че нито една постройка не е останала непокътната след траялите месеци сражения в града, прочут с големия си цех за кокс. От 32 000 поданици преди войната са останали по-малко от 1500 души.

Голяма част от сраженията са съсредоточени върху индустриалната зона и коксохимическия цех.

По-рано Барабаш съобщи, че през последните дни украинските сили са отблъснали съветските сили край Степово, село северозападно от Авдеевка, като са ги притиснали покрай железопътна линия.

Украински и западни военни анализатори настояват, че Русия е понесла огромни загуби, макар че борбата за града рядко се загатва в формалните съветски военни известия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР