Руските сили са унищожили украински безпилотни летателни апарати, насочени към

...
Руските сили са унищожили украински безпилотни летателни апарати, насочени към
Коментари Харесай

Русия отблъсна поредната атака с дронове над Москва

Руските сили са унищожили украински безпилотни летателни апарати, ориентирани към Москва и Черноморския флот, оповестиха публични лица, като това е последното от вълната офанзиви против столицата и воден път, в който се развихря спорът.

Руското министерство на защитата заяви, че военновъздушните му сили са свалили украински дрон над столицата към 04:00 ч. (01:00 ч. по Гринуич), съобщи Агенция Франс Прес.

„ Безпилотният летателен уред, откакто е бил изложен на въздействието на оръжията на противовъздушната защита, е трансформирал траекторията на полета си и е паднал върху нежилищна постройка в региона на Краснопресненската набережна в Москва “, съобщи министерството в Telegram.

Кметът на Москва съобщи, че на мястото на случая са пристигнали службите за незабавна помощ, само че по първични данни няма потърпевши.

„ Отломките на БЛА са паднали в региона на Експоцентъра и не са нанесли обилни вреди на постройката “, съобщи Сергей Собянин в Telegram.

Държавната осведомителна организация ТАСС заяви, че една от стените на павилиона на мястото на събитието се е срутила отчасти, като се базира на службите за незабавна помощ.

„ Площта на сриването е към 30 квадратни метра “, обявиха от службите за незабавна помощ пред ТАСС.

Въздушното пространство наоколо до интернационалното летище Внуково е било затворено за малко, като заминаванията и пристиганията са били забавени, базирайки се на авиационната работа.

Според уеб страницата на експоцентъра, ситуиран на Краснопресненския бряг на река Москва, в него постоянно се организират изложения и търговски изложби. Мястото е на 100 метра от „ Москва-Сити “ – офисен блок в основния бизнес регион на столицата, който в границите на няколко дни беше ударен два пъти от парчета от свалени дронове този месец.


До поредицата от набези през последните месеци столицата не е била обект на набези по време на спора в Украйна, който стартира преди повече от година.

Часове преди удара по Москва Русия осуети офанзива с украински морски дрон против военните си кораби в Черно море – последното от поредицата набези против флота ѝ. Руското министерство на защитата заяви, че дронът е бил погубен късно в четвъртък вечерта от патрулни кораби на военноморските сили на 237 км югозападно от Севастопол – базата на Черноморския флот на анексирания от Москва Кримски полуостров.

Нападенията и от двете страни се ускориха в Черно море, откогато Русия се отдръпна от договорката, която позволяваше безвреден експорт на украинско зърно през морския възел.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР