Руските сили са подновили обстрела на стоманодобивния комплекс Азовстал в

...
Руските сили са подновили обстрела на стоманодобивния комплекс Азовстал в
Коментари Харесай

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Руските сили подновиха обстрела на Азовстал

Руските сили са възобновили обстрела на стоманодобивния комплекс " Азовстал " в украинския пристанищен град Мариупол незабавно след частичната евакуация на цивилни. Това съобщи Денис Шлега - пълководец на бригада на украинската Национална армия.

" Обстрелът стартира незабавно, щом избавителните екипи стопираха да изтеглят цивилни. За евакуиране на всички мирни жители от завода обаче са нужни още евакуации ", разяснява Шлега.

По думите му десетки дребни деца остават в бункерите под индустриалния комплекс.

Според него в " Азовстал " към момента се намират няколко стотици мирни жители, както и близо 500 ранени бойци и голям брой мъртви тела.

Стоманодобивният комплекс е единствената част от града, която не е окупирана от Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира днешната евакуация от Мариупол като началото на жизненоважен филантропичен кулоар.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи през днешния ден в изявление за италианската телевизия " Медиасет ", че управляващите в Киев и Западът се пробват да реализират евакуация на останалите в " Азовстал " украински сили, тъй като " там има доста лица, които ще потвърдят и съществуването на наемници, а може би, и на настоящи офицери от западни армии, на страната на украинските радикали ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР