Руските сили са подложили на обстрел втория по големина украински

...
Руските сили са подложили на обстрел втория по големина украински
Коментари Харесай

Около 100 000 са цивилните в Мариупол

Руските сили са подложили на обстрел втория по величина украински град Харков. Украинските военни са съумели да отхвърлен 12 съветски офанзиви в районите Донецк и Луганск, а районните управляващи се пробват да изтеглят цивилни от фронтовите региони. Снощи при съветски удар против Одеса е била наранена жилищна постройка. Русия съобщи, че е било ударено военно летище край пристанището, където е имало и склад с оръжия и муниции.

Над 200 цивилни са блокирани в големия стоманодобивен цех " Азовстал " в Мариупол, разгласи кметът на града Вадим Бойченко. По думите му, общо към 100 000 цивилни към момента се намират в окупирания от съветските сили град. Вчера Киев заяви, че над 100 цивилни са били евакуирани през уикенда от завода. Очаква се през днешния ден евакуацията на цивилни да продължи.

По-рано Съединените щати предизвестиха, че Москва се готви публично да анексира райони в източната част на страната. Русия възнамерява да организира референдуми в Луганск и Донецк, както и в Херсон, където съветските сили неотдавна откриха надзор и постановиха потреблението на съветската рубла.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР