Руските сили са подложили на обстрел повече от 40 града

...
Руските сили са подложили на обстрел повече от 40 града
Коментари Харесай

Украйна няма да прави териториални отстъпки в името на мир с Русия

Руските сили са подложили на обстрел повече от 40 града в източния украински район Донбас, заяви украинската войска, заплашвайки да затворят последния главен път за бягство за цивилни, хванати в капан по пътя на тяхната инвазия, която продължава към този момент четвърти месец. В обичайното си вечерно видеообръщение президентът Володимир Зеленски още веднъж акцентира, че Украйна няма да отстъпи от своята територия на Русия.

Володимир Зеленски твърдо отхвърли опцията страната му да се откаже от част от територията си в името на спокойно съглашение с Русия. В следващото си видеообръщение тази нощ украинският президент разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, като загатна някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър.

Интересите на украинците не трябва да бъдат измествани от ползите на тези, които " бързат за поредна среща с диктатора ", сподели Зеленски, като имаше явно поради съветския президент Владимир Путин.

По-рано украинският външен министър Дмитро Кулеба упрекна НАТО, че " не прави безусловно нищо " против нахлуването на Русия в страната му, само че в същото време приветства " революционните решения " на Европейския съюз. " Виждаме в лицето на НАТО един алианс, една дистанцирана институция, която не прави безусловно нищо ", сподели Кулеба в границите на Световния стопански конгрес в Давос. Министърът добави, че при започване на войната украинците са възприемали НАТО като " същинска мощ ", а Европейски Съюз като институция, която може единствено да " показва безпокойствие ".

" Войната обаче направи по този начин, че маските да паднат ", сподели Кулеба. " Видяхме по какъв начин Европейски Съюз взема революционни решения, които самите ние не чакахме да бъдат взети ", добави министърът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР