Руските сили поразиха музей в центъра на източния украински град

...
Руските сили поразиха музей в центъра на източния украински град
Коментари Харесай

Руска атака срещу музей в Източна Украйна, eдин човек загина, има и затрупани под развалините

Руските сили поразиха музей в центъра на източния украински град Купянск през днешния ден. Един човек е умрял, а 10 са ранени, има и затрупани под руините, заяви украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

" Засега знаем за умрял музеен чиновник и 10 ранени. Под руините също има хора. В ход е интервенция по изваждането им. Задействани са всички съответни служби ", съобщи украинският президент в обществената мрежа Телеграм.

Началникът на президентската канцелария и шефът на Харковска област оповестиха, че разрушенията са породени от съветска ракета С-300, написа Българска телеграфна агенция.

Русия отхвърля да атакува целеустремено цивилен обекти.

Зеленски разгласява фотография на тежко развалена постройка, от която са се разпръснали парчета по улицата пред нея. Прозорците са изпочупени, а част от стената и покрива са разрушени.

Купянск, който преди войната имаше население от 26 000 души, се намира в Харковска област. Градът е значим железопътен възел и беше окупиран в продължение на девет месеца от съветските сили, откакто нахлуха в Украйна през февруари предходната година.

Украинските войски ги изтласкаха от Купянск при светкавичното си контранастъпление през септември, при което те съумяха да си върнат и градовете Изюм и Балаклея, отбелязва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР