Руските сили обстрелват интензивно цели в Източна Украйна, включително завода

...
Руските сили обстрелват интензивно цели в Източна Украйна, включително завода
Коментари Харесай

Руски удари в Украйна се опитват да спрат доставки на западно оръжие

Руските сили обстрелват интензивно цели в Източна Украйна, в това число завода " Азовстал " в Мариупол - финален бастион на съпротивата в града. Според украинската страна ракетните удари имат за цел да спрат доставките на западно оръжие за Украйна. За първи път от началото на съветската инвазия е била наранена и граничещата с Унгария Закарпатска област в Западна Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че управляващите в Киев възнамеряват да изведат и всички от региона на металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, откакто през вчерашния ден 156 души бяха евакуирани в следения от украинските сили град Запорожие.

" Безусловно ще продължим да вършим всичко, с цел да изведем нашите хора от Мариупол и " Азовстал ". Това е комплицирано, само че на нас са ни нужни всички, които остават там - и цивилни, и военни. Не минава ден, през който да не се занимаваме с този въпрос и да не се опитваме да го решим. Успяхме да реализираме прекъсване на огъня за три дни, тъй че филантропичният кулоар да проработи. Сега съветските войски не съблюдават договореностите. Те не престават масираните удари по Азовстал и пробват да щурмуват комплекса. "

По-рано в изявление за " Уолстрийт джърнъл ", представено от украински медии, Зеленски съобщи, че за възобновяване на Украйна ще бъдат нужни над 600 милиарда $.

Украинският президент изиска от Москва да се върне в границите си отпреди началото на войната и да съобщи назад на Киев Кримския полуостров.

При съветски удари през вчерашния ден в Източна Украйна са починали 21 цивилни и са били ранени 27, заяви шефът на Донецка област Павло Кириленко.

Двама души са потърпевши при ударите на съветски ракети против три подстанции на електропреносната мрежа в западния украински град Лвов. Атаката е оставила без ток и водоподаване елементи от обитаемото място.

Украинското южно оперативно командване заяви за ракетни удари по Одеска и Кировоградска област.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР