Руските сили изглежда постепенно намаляват интензивността на настъпателните действия на

...
Руските сили изглежда постепенно намаляват интензивността на настъпателните действия на
Коментари Харесай

Естонското разузнаване: Русия се готви за нов щурм на Авдеевка

Руските сили наподобява последователно понижават интензивността на настъпателните дейности на бойното поле в Украйна, само че се готвят за нов взлом в региона на стратегически значимия град Авдеевка, Донецка област. Това е декларирал началникът на Разузнавателния център на Силите за защита на Естония полковник Антс Кивиселг на брифинг на 26 януари, предава.

Според Кивиселг обстановката на бойното поле в Украйна като цяло не е претърпяла основни промени през последната седмица.

" Общата активност на военните дейности е намаляла спрямо предходните седмици, с едно изключение. В региона на Авдеевка броят на обстрелите от Руската федерация има наклонност да се усилва ", е декларирал той.

Според представител на естонското разузнаване намаляването на бойната интензивност е обвързвано най-много с смяната на времето - увеличението на преваляванията и запазването на позитивни температури, заради което почвата се разрохква и става труднопроходима за транспортни средства.

В същото време, прибавя Кивиселг, " руснаците не престават дейни боеве в региона на Авдеевка, където натрупат съоръжение - евентуално в подготовка за нов опит за пробив ".

" Напълно евентуално е сегашната активност на настъпателната интензивност на направление Авдеевка и нейното вероятно пренасочване също да е ориентирана към сломяване на бойния дух на украинците ", счита началникът на разузнаването на Силите за защита на Естония.

В същото време в южната част на фронта, прибавя той, " украинските сили съумяват да задържат извоюваните от тях територии, изключително на източния бряг на Днепър ". Като цяло, действен пробив на Руската федерация в Украйна през идващите седмици е малко евентуален.

" С убеденост може да се каже, че настъпателната интензивност от съветска страна стартира да демонстрира признаци на спад в общия подтекст на влошаващите се метеорологични условия. Ако подвижността се забави, бронираните машини се забавят, окопите се пълнят с вода и няма подозрение, че Украйна ще има доста повече воля да завоюва тези борби в отбрана на личната си страна “, счита шефът на естонското разузнаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР