Руските сили атакуват по посока на Купянск, но са били

...
Руските сили атакуват по посока на Купянск, но са били
Коментари Харесай

Украйна завзела територии на югоизточния фронт

Руските сили нападат по посока на Купянск, само че са били отблъснати

 

Украинската войска съобщи през днешния ден, че е постигнала нов прогрес в контраофанзивата си против съветските военни елементи на югоизточния фронт, ден след освобождението на село, което беше стратегически опорен пункт на съветската войска, съобщи Ройтерс.

Армията на Украйна разгласи, че нейният прогрес е бил сбъднат на юг от Урожайне, село в Донецка област. Вчера Киев заяви, че то е завзето от украинските сили, които са пробват да употребяват момента като подтик за офанзива на юг - към окупираните територии в посока Азовско море, предава dnes.bg.

" В южното направление на Урожайне те (украинските сили) означиха триумф ", съобщи в ефира на националната телевизия представителят на украинските въоръжени сили Андрий Ковальов, без да дава детайлности.

От 27 юли насам Урожайне е първото село, което Украйна си връща от съветската войска. Този интервал от време е знак за компликациите, които украинската войска среща при напредването си през минираните съветски отбранителни линии, като в това време не получава задоволителна поддръжка от военновъздушните сили, отбелязва Ройтерс. Селото се намира на към 100 километра западно от управлявания от Русия град Донецк.

Ковальов осведоми още, че се водят яростни борби в североизточната Харковска област и към село на изток, близо до Бахмут - град, окупиран от съветските сили през май след месеци на кръвопролития.

" Врагът предприе несполучливи настъпателни дейности в региона на Сенковка в Харковска област и Богдановка в Донецка област. Там се водят съществени сражения ", сподели той.

" По Бахмутското направление въоръжените ни сили не престават с офанзивните дейности на юг от Бахмут ", добави представителят на украинската войска.

Украински военачалник разгласи през вчерашния ден, че Русия нападна по посока на Купянск, град в Харковска област, само че Ковальов сподели, че съветските елементи са били отблъснати от украинските въоръжени сили, както е станало и с съветските офанзиви на север от Бахмут и по посока на град Лиман.

Ройтерс отбелязва, че Русия управлява съвсем една пета част от територията на Украйна, включително Кримския полуостров, по-голямата част от Луганска област и огромни територии от Донецка, Запорожка и Херсонска области.

Киев споделя, че неговото контранастъпление бележи по-бавен прогрес от мечтаното заради обширните съветски минни полета и солидно укрепените съветски отбранителни линии.
(БТА, Иво Тасев)

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР