Руските окупатори ще се опитат да завземат изцяло Донецка и

...
Руските окупатори ще се опитат да завземат изцяло Донецка и
Коментари Харесай

Разузнаването в Киев: Путин е определил нов срок - Донбас да бъде превзет до края на март - Свят

Руските окупатори ще се опитат да завземат напълно Донецка и Луганска област до края на март. Това съобщи в ефирен маратон Андрий Юсов, представител на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата.

" Сега Путин или " груповият Путин " е сложил задача на Герасимов и окупационния корпус в Украйна до края на март - това е следващата дата, да окупират украинския Донбас и да доближат административните граници на Луганска и Донецка област. Както и във всички предходни случаи, те няма да съумеят. Но в този момент виждаме това бързане, тези безумни опити и мятане на жива мощ и изгаряне на техника, които в този момент се случват на изток ", сподели той.

Юсов означи, че са вероятни ескалации и в други направления, само че основната задача за Русия в този момент е изтокът, с цел да " показва най-малко нещо за годишнината на тази срамна война ".

Експертите установяват началото на нова съветска атака в Донбас, като в този момент дейните боеве не престават в направленията Купянск, Лиман, Бахмут, Авдеевка и Шахтьор, в регионите на Гряничка, Бахмут, Авдеевка, Маринка и Угледар.

Според западната преса обаче Кремъл към момента не разполага с огромни запаси за разширение на настъпателните си дейности.

В направлението Угледар Руската федерация претърпя съкрушително проваляне по време на щурма - 155-а бригада на съветската морска пехота беше изцяло разгромена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР