Руските окупатори най-вероятно ще имат затруднения да се придвижат на

...
Руските окупатори най-вероятно ще имат затруднения да се придвижат на
Коментари Харесай

Експерти: Руснаците ги чакат загуби западно от Авдийвка

Руските окупатори най-вероятно ще имат усложнения да се придвижат на запад от Авдийвка, Донецка област, по-близо до квалифицираните позиции, към които се изтеглят украинските войски.

Според основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), на който се базира украинската организация УНИАН, руснаците ще понесат обилни загуби, в случай че решат да нападат челно новите украински позиции в намерено поле. Това се дължи на огромната централизация на бойци от отбранителните сили на нови позиции. Анализаторите допускат, че нашествениците са се опитвали да усложнят или предотвратят изтеглянето на украинските войски с вярата да нанесат оперативни загуби на украинските въоръжени сили в региона, защото самото завладяване на Авдийвка няма да обезпечи никакви оперативни преимущества или благоприятни условия за оперативно значими офанзиви.

В същото време специалистите са уверени, че провеждането на контраатаки от украинските въоръжени сили за проведено евакуиране на войските от Авдийвка ще стабилизира линията на фронта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР