Руските компании, включително и държавните, търсят място, където да се

...
Руските компании, включително и държавните, търсят място, където да се
Коментари Харесай

Хонконг може да се превърне в пристан на руския бизнес

Руските компании, в това число и държавните, търсят място, където да се приютят от глобите на Запада. Някои компании към този момент бягат към Дубай, само че доста по-добра опция за тях може да се окаже Хонконг, предава Bloomberg.

Много съветски предприемачи са се свързали с адвокатски адвокатски фирми, които да им оказват помощ да намерят " по-приятелска пълномощия " от места като Ню Йорк и Лондон ”, разяснява Шърман Йен, ръководещ сътрудник в ONC Lawyers.

Още най-малко две адвокатски адвокатски фирми от континенталната част на Китай са ангажирани от съветски компании, с цел да бъде открит кей от глобите на Запада, съгласно източници на Bloomberg. Някои от тях просто ще се записват на територията на китайския административен регион със специфичен статут, само че ще продължат активността си в Русия.

Докато китайските управляващи са в другарски връзки с Москва и отхвърлят да постановат наказания поради войната в Украйна, Хонконг ще предлага и опция за съветските капитали. Вече има и първите признаци - преди седмица яхтата на стойност 500 млн. $ на Алексей Мордашов дебаркира на пристанището в Хонконг. Милиардерът се сочи като третия по благосъстояние човек в Русия и е най-големият акционер в " Северстал ". Западът наложи наказания против Мордашов поради околните му контакти с съветския президент Владимир Путин.

Сега на напред във времето изниква въпросът дали банкерите и счетоводните компании в Хонконг ще одобряват концепцията да работят с съветските компании, излагайки се на риск от вторични наказания. Дори и китайски банки, които работят в Хонконг, избягваха интервенции с физически и юридически лица, попаднали под глобите на Съединени американски щати поради потушаването на митингите през 2019 година

Преди няколко дни и Държавният департамент на Съединени американски щати изрече опасенията си, че Хонконг може да бъде употребен, с цел да бъдат избегнати глобите.

Репутацията на Хонконг като финансов център зависи от желанието му да съблюдава интернационалните закони и стандарти ”, съобщи представителят на институцията.

Според Държавният департамент на Съединени американски щати бизнесът с руснаци, които са под глобите на редица страни, повдига въпроси по отношение на " прозрачността на бизнес средата ".

Някои от съветските колоси към този момент са в Хонконг. Например " Русал ", която е под наказания от 2019 година, е на локалната фондова борса. Голям брой съветски компании, измежду които търговци на дребно и предоставящи финансови услуги, желаят да я последват.

Ново седалище търси и Polymetal International. Акциите на компанията, която има активи в Русия и в Казахстан, се търгуват на Лондонската фондова борса и на Московската фондова борса. Ръководството й желае да раздели бизнеса си, само че с декрет на съветския президент са неразрешени преводите на компании, регистрирани във " противников страни ". 
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР