Руските и китайските военновъздушни сили участваха в съвместни военни учения

...
Руските и китайските военновъздушни сили участваха в съвместни военни учения
Коментари Харесай

Руски и китайски бомбардировачи вдигнаха по бойна тревога Южна Корея

Руските и китайските военновъздушни сили участваха в взаимни военни учения в Азиатско-Тихоокеанския район, заяви съветското министерство на защитата, съобщи организация Франс прес.

" Руските военновъздушни сили и военновъздушните сили на Народноосвободителната войска на Китай организираха следващото взаимно въздушно наблюдаване в Азиатско-Тихоокеанския район ", се споделя в изказване на институцията на Русия.

Според изказването, съветските стратегически ракетоносци Ту-95 и китайските Xian H-6 са летели в продължение на осем часа над Японско море и Източнокитайско море.

Парий на Запад, след офанзивата в Украйна, Путин се стреми да укрепи връзките си с Азия, изключително с Китай.

" За първи път в историята на въздушните патрули съветски самолети кацнаха в Китайската национална република, а китайски самолети кацнаха на територията на Руската федерация ", съобщи министерството.

Ученията са извършени " в строго сходство с интернационалното право " и " не са ориентирани против трети страни ", настояват ръководещите в Русия.

По информация на Ройтерс обаче южнокорейската войска е вдигнала по паника бойни самолети, откакто два китайски и шест съветски военни самолета са навлезли през днешния ден в зоната за противовъздушна защита, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Двата китайски бойни самолета Н-6 са навлезли няколко пъти в зоната за противовъздушната защита на Южна Корея край южните и североизточните ѝ крайбрежия. Навлизането на китайски самолети е почнало към 5:50 ч. сутринта локално време и са напуснали зоната, сподели Обединеният комитет на началник-щабовете на Сеул.

Часове по-късно те са влезнали още веднъж в зоната над Японско море, известно в Южна Корея като Източно море, дружно с съветски военни самолети, в това число бомбардировачи ТУ-95 и изтребители СУ-35.

Москва се надява да откри общ език с Пекин, защото и двете страни имат упоритости да надскочат световния ред, управителен от Съединени американски щати.

Китай не осъди военната интервенция на Русия в Украйна, само че макар другарството " без граници " Пекин отхвърли доставките на оръжие за Москва.

Азиатско-Тихоокеанският район е стратегически район за Съединени американски щати, Китай и Русия.

Съединени американски щати трябваше да балансират напъните си в Украйна, където се стремят да отговорят на дейностите на Русия, и в Азия, където желаят да възпрат Китай, да вземем за пример в Тайван.

На фона на засилващото се съревнование китайският водач Си Дзинпин се срещна с американския президент Джо Байдън на срещата на върха на Г-20 преди две седмици, където двамата дадоха обещание да смекчат реториката и да работят за превъзмогване на зейналата бездна сред двете сили. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР