Руските баражи са целели единствено командването на ВСУРуските власти са

...
Руските баражи са целели единствено командването на ВСУРуските власти са
Коментари Харесай

Москва: Само украински ПВО ракети рушат Киев

Руските баражи са целели само командването на ВСУ
Руските управляващи са издали над 80 000 нови паспорта в окупираните територии

Франция още веднъж упрекна Русия във военни закононарушения

Руските въоръжени сили отхвърлиха в четвъртък да са нанасяли удари по Киев предния ден, като споделиха, че вредите в украинската столица са породени от " украински и задгранични " противовъздушни ракети, предадоха международните организации.
„ По Киев не са нанасяни удари. Всички вреди в града, докладвани от киевския режим, са разследване от рухването на задгранични и украински противовъздушни ракети, ситуирани в жилищни региони на украинската столица “, сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Той сподели, че съветската войска е направила „ масирани удари “ предния ден против „ украинската военна командна система и свързаната с нея енергийна инфраструктура “.

„ Целта на ударите беше реализирана, всички посочени цели бяха изумени “, продължи той, като увери, че тези бомбардировки са разрешили да се наруши „ придвижването по железопътен превоз на запасите на украинската войска, задграничните оръжия, военна техника и муниции ".

Украйна, в това число Киев, беше значително без електричество и течаща вода в четвъртък, ден след тези нови солидни удари на Русия, ориентирани особено към енергийната инфраструктура, с настъпването на зимата, напомнят интернационалните наблюдаващи.

Русия " явно прави военни закононарушения " в Украйна, още веднъж упрекна френското външно министерство в четвъртък, наблягайки, че масираните бомбардировки в сряда " не са преследвали никаква военна цел ".

„ Франция осъжда най-категорично масираните бомбардировки, стартирани от Русия на 23 ноември против Киев, Лвов и няколко други украински града “, сподели представител на френското външно министерство в прессъобщение.

Същевременно Москва разгласи, че са били издадени над 80 000 съветски паспорта на поданици на четири региона на Украйна, за които Русия упорства, че са част от нейната територия.

„ Откакто четирите района бяха добавени към Руската федерация и в сходство със закона, повече от 80 000 души са получили паспорти като жители на Руската федерация “, сподели съветското вътрешно министерство, представено от локални осведомителни организации.

През септември Русия провежда " референдуми ", жигосани като " бутафорни " от западните страни, целящи да легитимират претенциите към следените от нея региони в Украйна в районите Донецк и Луганск (изток), както и Запорожие и Херсон (юг).

Още преди началото на офанзивата против Украйна през февруари Москва към този момент беше раздала стотици хиляди съветски паспорти в сепаратистките региони в източната част на тази прилежаща страна. След началото на щурма против Украйна Кремъл в допълнение улесни придобиването на съветско поданство от украинци, напомнят интернационалните наблюдаващи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР