Рускинята Мария Шарапова победи сънародничката си Екатерина Макарова с 6:4,

...
Рускинята Мария Шарапова победи сънародничката си Екатерина Макарова с 6:4,
Коментари Харесай

Маша тръгна с победа в Пекин редом до Гришо

Рускинята Мария Шарапова победи сънародничката си Екатерина Макарова с 6:4, 4:6, 6:1 в мач от втория кръг на шампионата по тенис за дами в Пекин.

Срещата в китайската столица продължи 2:12 часа, като вървеше съвсем редом с тази на Григор Димитров.

Шарапова, която е 104-а в ранглистата на УТА и взе участие в конкуренцията с покана от уредниците, получена още през месец август, усъвършенства салдото си до 8-0 против Макарова. 30-годишната рускиня, която завоюва шампионата през 2014-а година против Петра Квитова, ще срещне в идващия си мач румънката Симона Халеп, която в профил отказалата се от присъединяване във втория сет Магдалена Рибарикова от Словакия.

Шарапова и Макарова изиграха драматичен първи сет на личен сервис, откакто приключиха с общо седем пробива в 10 гейма, а двете извоювани подавания от Мария се оказаха задоволителни за успеха. Във втория сет пропуските понижиха и Макарова поведе с 4:1 след два ранни пробива, след което сгреши единствено един път на личен сервис и изравни резултата в мача. В последния трети сет обаче Шарапова стигна до пробиви за 2:0 и 5:1, след което отбрани втория със сервис-гейм на нула и постави завършек на срещата.

В друга среща от шампионата в Пекин, който е с награден фонд от 6.4 милиона щатски $, чехкинята Петра Квитова победи американката Варвара Лепченко с 6:4, 6:4 за час и 19 минути./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР