Руски военни общуват с делфин в делфинариум в окупираната част

...
Руски военни общуват с делфин в делфинариум в окупираната част
Коментари Харесай

Лондон: Руската база в Севастопол се пази от обучени делфини

Руски военни поддържат връзка с делфин в делфинариум в окупираната част на Херсонска област, 20 май 2022 година Снимка: АП

Русия е засилила защитата въз основата си в Севастопол, на анексирания украински полуостров Крим, като е присъединила в нея и особено подготвени делфини, които да я пазят от водолази, заяви английското държавно управление, с което удостовери връщането към практиката от Студената война, заяви Франс прес.

В постоянната си актуализация на информацията за съветското настъпление в Украйна, английското министерство на защитата изясни, че от лятото на 2022 година Русия е направила " обилни " усъвършенствания на главната си база в Черно море. Те включват " минимум четири пласта мрежи и плаващи заграждения на входа на пристанището. През последните седмици тези защитни уреди най-вероятно са били подсилени от забележителен брой подготвени морски бозайници ", съгласно информацията, оповестена в " Туитър ".

Използването на морски бозайници за военни цели е дългогодишна процедура, до която няколко армии, изключително американската и съветската, са прибягвали през последните десетилетия. В Крим, украинския полуостров, анексиран от Русия през март 2014 година, през 1965 година е бил ситуиран център за образование на морски бозайници. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година центърът е закрит, а делфините – продадени на Иран, съгласно съветски медии. През 2012 година украинските военноморски сили още веднъж откриват центъра, само че след анексирането на полуострова той минава под контрола на Москва.

  " В арктически води (руският) флот също по този начин употребява белуги и тюлени ", съобщи английското министерство през днешния ден. " Русия е обучила животни за редица задачи, само че тези в пристанището на Севастопол най-вероятно са предопределени за противопоставяне на противников водолази. "

Крим служи като тилова база за съветските сили, изключително за изпращане на подкрепления и поддържане на съоръжение. Той постоянно е обект на украински офанзиви, изключително с дронове, напомня Агенция Франс Прес.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР