Руски ракети са поразили зърнени терминали в селскостопанско предприятие в

...
Руски ракети са поразили зърнени терминали в селскостопанско предприятие в
Коментари Харесай

И тази нощ руски ракети удариха Одеса

Руски ракети са поразили зърнени терминали в селскостопанско дружество в региона на Одеса. Това заяви регионалният шеф Олег Кипер, представен от " Ройтерс ".

Това е четвърта поредна нощ на въздушни удари срещу Южна Украйна.

Снощните съветски офанзиви обаче изглеждаха не толкоз яростни, колкото през предходните три нощи, когато ракети и дронове удариха градове и пристанища, след като Москва се отдръпна от договорката, постигната с посредничеството на Организация на обединените нации, която позволяваше безвреден експорт на украинско зърно през Черно море.

Областният шеф на Одеса съобщи, че двама души са били ранени при нападението против селскостопанско дружество. Той обаче не посочи къде в района се е случило това.

" За страдание бяха изумени зърнените терминали на селскостопанско дружество в Одеска област. Врагът унищожи 100 тона грах и 20 тона ечемик ", написа Кипер в " Телеграм ".

По негови думи Русия е нанесла ударите с крилати ракети " Калибър ", които са били изстреляни от Черно море на дребна височина, с цел да избегнат системите за противовъздушна защита.

Две ракети са поразили складовете за зърно и са провокирали пожар. Друга ракета е нанесла трети удар по предприятието при гасенето на избухналия пожар и е увредила селскостопанско и избавително съоръжение.

Москва твърди, че извършените през тази седмица атаки са " ответни удари ", след като се отхвърли от зърнената договорка и упрекна Украйна, че стои зад взривовете на Кримския мост, употребен от Русия за военни доставки.

Русия към момента държи елементи от украинска територия и продължава да обстрелва източните и южните региони на страната.

Губернаторът на Запорожката област Юрий Малашко заяви за 80 съветски офанзиви против обитаеми места в района през последните 24 часа и за четирима убити.

Главната прокуратура на Украйна заяви, че фамилна двойка на към петдесет години е починала рано тази заран при съветски обстрел на град Константиновка в Донецка област.
ТЕМА преди 18 часа 1360 преди 23 часа 1123 преди 1 ден 600
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР