В позиция, разпространена от пресцентъра на Движението за права и

...
В позиция, разпространена от пресцентъра на Движението за права и
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Не трябва да се допуска Радев да сее проруска пропаганда

В позиция, публикувана от пресцентъра на Движението за права и свободи ( Движение за права и свободи ), ръководителят на партията Делян Пеевски съобщи, че България би трябвало да бъде показана на идната Среща на върха на НАТО във Вашингтон от министър-председателя Димитър Главчев .

Според Пеевски, в този съдбоносен за сигурността на света и Европа миг, страната ни би трябвало да бъде представлявана от български представител с явен евроатлантически профил. Той акцентира, че този представител би трябвало да изрази изрично и еднопосочно уговорката на България към решенията на Алианса, свързани с правото на Украйна да се отбранява от непровокираната военна експанзия на Русия .

Делян Пеевски упорства Министерският съвет да вземе решение министър-председателят Димитър Главчев да управлява българската делегация на срещата. Той акцентира, че не би трябвало да се позволява президентът Радев да употребява този значим конгрес за разпространяване на съветска агитация и всяване на страхове в българското общество, каквито съгласно него скандални случаи са се случвали в предишното.

" Не би трябвало да се позволява още един път Радев да употребява този най-голям конгрес на НАТО за разпространяване на съветска агитация и всяване на страхове в българското общество, на каквито скандални случаи бяхме очевидци ", припомня Пеевски.

В позицията си, Пеевски акцентира, че Движение за права и свободи и персонално той са гарантите за неотклонната ценностна принадлежност на България към евроатлантизма. Той изрази убеденост, че представянето на България на Срещата на върха на НАТО от министър-председателя ще бъде в сходство с евроатлантическите полезности и задължения на страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР