Руски официални лица последователно провеждат информационни операции, предполагащи, че беларуските

...
Руски официални лица последователно провеждат информационни операции, предполагащи, че беларуските
Коментари Харесай

ISW: Русия чрез натиск въвлече Беларус във войната с Украйна

Руски публични лица поредно организират осведомителни интервенции, предполагащи, че беларуските стандартни сухопътни сили може да се причислят към съветската инвазия в Украйна. Беларуските водачи, в това число президентът на Беларус Александър Лукашенко, от време на време се преценяват с тези осведомителни интервенции.

Целта на тези старания е да се приковат украинските сили на беларуската граница, с цел да им се попречи да подсилят украинските интервенции на други места. Изключително малко евентуално е Беларус да нахлуе в Украйна в обозримо бъдеще, какъвто и да е ходът на тези осведомителни интервенции. Беларуската интервенция в Украйна, също така, не би могла да направи повече от това да отдръпна украинските сухопътни сили краткотрайно, като се има поради извънредно лимитираната ефикасна бойна мощност, с която Минск разполага.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).
 Руски войски вземат участие в тактически учения в Беларус
Руски войски вземат участие в тактически учения в Беларус

Бойните образователни мероприятия се организират както денем, по този начин и през нощта

Усилията на Кремъл да окаже напън върху Беларус, с цел да поддържа съветската настъпателна акция в Украйна, са част от дълготрайни старания за подсилване на по-нататъшния надзор над Беларус . ISW по-рано писа, че Кремъл е засилил натиска върху президента на Беларус Александър Лукашенко да формализира интеграцията на Беларус в съюзната страна след беларуските митинги през 2020 и 2021 година

Русия по-специално се стреми да откри непрекъсната военна база в Беларус и директен надзор над беларуските военни.

Русия рутинно се пробва да употребява въздействието си върху сигурността и военните въпроси на Беларус, с цел да окаже напън върху Беларус да поддържа нейното навлизане в Украйна.

Подкрепата на беларуския режим за съветската инвазия направи Беларус съвоюващ участник във войната в Украйна. Беларуският президент Александър Лукашенко предложи беларуска територия на съветските сили за първичната режисура на съветското навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Беларуската територия предложи сериозни наземни информационни линии на съветските въоръжени сили при несполучливия им удар против Киев и последващото им евакуиране от Северна Украйна.

ISW по-рано заяви, че Беларус материално поддържа съветските офанзиви в Украйна и обезпечава на съветските сили сигурна територия и въздушно пространство, от които да нападат Украйна с високоточни оръжия.
 Беларус трансферира военна техника за инспекция на
Беларус трансферира военна техника за инспекция на " реакция на тероризъм "

Не се оповестява къде и каква техника ще се трансферира

Беларуската поддръжка за войната на Русия в Украйна евентуално утежнява материалния потенциал на беларуските военни да организират свои лични стандартни военни интервенции. Беларуски план с отворен код заяви на 14 ноември, че беларуските военни са трансферирали 122 танка T-72A на съветските сили - евентуално под прикритието, че ги изпращат за работа по рационализация в Руската федерация.

Беларус е предал 211 единици военна техника на съветските въоръжени сили, в това число 98 танка Т-72А и 60 БМП-2. Потвърденото прекачване на 98 танка Т-72 съставлява почти 18 % от дейните съществени бойни танкове в Беларус , съгласно отчета за военния баланс на Международния институт за стратегически проучвания за 2021 година

Беларуските публични лица евентуално се пробват да прикрият количеството военна техника, която изпращат на Русия, с цел да поддържат нейното навлизане в Украйна. Проектът Hajun заяви на 5 ноември, че Комитетът за държавна сигурност на Беларус, Министерството на вътрешните работи и специфичните сили на Беларус са въвели засилена отбрана и наблюдаване на железопътната инфраструктура и са забранили прекосяването на влакове, пренасящи военна техника през беларуските градове.
 Лукашенко: Военните на Русия и Беларус се приготвят като единна войска
Лукашенко: Военните на Русия и Беларус се приготвят като единна войска

Не сме го крили от света, съобщи президентът на среща с Шойгу

Беларуските управляващи евентуално се пробват да попречат на западните и украинските разследващи организации да оценят изцяло тази степен на прехвърлянията на беларуска военна техника в Русия. Беларус може да изпраща по-големи количества военна техника на съветските сили.  

Съобщава се, че Министерството на защитата на Беларус е призвало 10 000 наборници в беларуските въоръжени сили като част от есенната наборна акция, сходен брой на наборите през есенния цикъл през 2021 година Беларуското образование на тези мобилизирани съветски военнослужещи съответствува с началото на образователната година на беларуските военни. На 29 септември ГУР заяви, че Беларус се готви да одобри до 20 000 мобилизирани съветски военнослужещи.  Украинският център за опозиция заяви на 25 ноември, че 12 000 съветски чиновници са ситуирани в Беларус.

ISW по-рано оцени, че съветските сили са разположили мобилизираните мъже за образование в Беларус като част от RGV заради влошения потенциал за образование на Русия.

Беларуската войска евентуално има относително стеснен потенциал за образование на действителен и нов личен състав. Беларуските военни имат единствено шест маневрени бригади и се състоят от почти 45 000 дейни чиновници, разграничени в два командни щаба.

Малката беларуска войска евентуално има стеснен потенциал за образование и инфраструктура, с цел да поддържа личните си старания за генериране на сили. Беларуските военни в този момент са виновни за образованието на минимум два пъти повече военнослужещи, в сравнение с белоруските военни нормално образоват. Подкрепата на Беларус за напъните за генериране на съветски сили евентуално също би я лимитирала от опцията да образова повече беларуски боен личен състав, в случай че Лукашенко пожелае да усили броя на наборниците в идващия наборен цикъл, с цел да се приготви за вероятни загуби в борба след хипотетичната беларуска инвазия в Украйна.

Деградацията на съветската войска заради опустошителните загуби в Украйна също би попречила на разполагането на беларуски механизирани сили, за да се бият дружно с съветските войски. Беларуските сили теоретично би трябвало да могат да работят в комбинирани елементи с съветските механизирани сили. ISW по-рано оцени, че Русия е положила старания за консолидиране на беларуската войска в ръководени от Русия структури в взаимни военни учения и непрекъснати взаимни комбинирани центрове за бойна подготовка преди пълномащабното навлизане в Украйна.

Беларуските военни се координираха с съветските военни в взаимните учения " Запад-2021 " през септември 2021 година, в които съветски и беларуски елементи образуваха взаимни " мобилни тактически групи ", които действаха като обособени военни единици на равнище батальон.

Тези комбинирани елементи изискват висока степен на съгласуваност и военно образование и затова съветските и беларуските сили употребяват елитни елементи в сходни старания. 

Тези съветски елементи евентуално нямат опция да работят в комбинирани обединения с беларуските сили и не са в положение да работят дейно в комбинирани интервенции. Беларуските сили евентуално ще би трябвало да работят дружно с неприятно подготвен мобилизиран съветски личен състав, в случай че влязат във войната в Украйна.

Резултатът от напъните за образуване и потребление на такива комбинирани елементи в борба евентуално ще бъде неприятен.

Подкрепата на Лукашенко за войната на Русия в Украйна и съветският напън върху Беларус да се причисли към борбите евентуално предизвикват търкания в беларуските военни. Украинският общоприет щаб заяви на 7 декември, че бойците от беларуската гранична работа и беларуските въоръжени сили са все по-недоволни от активността на беларуското военно-политическо управление заради опасността Беларус да влезе във войната в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР