Руски обстрел нанесе днес сериозни щети на топлоелектрическа централа на

...
Руски обстрел нанесе днес сериозни щети на топлоелектрическа централа на
Коментари Харесай

Киев: Украйна изпитва недостиг на електроенергия заради руските удари и студа

Руски обстрел нанесе през днешния ден съществени вреди на топлоелектрическа централа на фронтовата линия в Украйна, което усили недостига в производството на електрическа енергия, заяви украинското министерство на енергетиката, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" В резултат на обстрела оборудването е съществено развалено. Два енергоблока стопираха да работят ", съобщи министерството във Facebook, като името на електроцентралата и районът, в който се намира, не бяха посочени. Властите приканиха жителите и предприятията да понижат потреблението на електрическа енергия на фона на продължаващите съветски офанзиви.

" Укренерго " (операторът на електропреносната мрежа на Украйна) е заставен да изиска незабавна помощ от Европа. Това е изключителна мярка и тя не всеки път води до триумф ", съобщи министър-председателят Денис Шмигал в Телеграм.

По-рано през днешния ден " Укренерго " заяви, че поради студеното време потреблението на електрическа енергия се е нараснало с 2,7% над прогнозните равнища. Компанията добави, че дефицитът сега се компенсира с импорт от Полша, Словакия и Румъния.

Киев се притеснява, че Москва ще възобнови масираните въздушни офанзиви против енергийната инфраструктура по време на отоплителния сезон. Миналата зима Русия обстрелваше украинската енергийна система със стотици ракети и дронове, причинявайки й съществени вреди.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР