Руски изтребител МиГ-31 ескортира американски стратегически бомбардировач В-1В над Японско

...
Руски изтребител МиГ-31 ескортира американски стратегически бомбардировач В-1В над Японско
Коментари Харесай

Руски МиГ-31 ескортира американски бомбардировач над Японско море

Руски изтребител МиГ-31 ескортира американски стратегически бомбардировач В-1В над Японско море, заяви в неделя ТАСС, базирайки се на Националния център за ръководство на защитата на Русия.

Това става два дни след случай с унищожител на американските военноморски сили в същия регион, отбелязва Ройтерс. В петък Русия заяви, че неин транспортен съд е попречил на унищожител от Съединени американски щати да навлезе в съветски териториални води в Японско море. Вашингтон отговори, че това не е правилно.

Отбранителният център посочи, че съветските средства за надзор на въздушното пространство са разкрили задачата, приближаваща се към границата над неутрални води в Японско море. За опознаването ѝ във въздуха е изпратен МиГ-31 от дежурните сили на Източния боен окръг.
Екипажът на съветския изтребител разпознал въздушната цел като стратегически бомбардировач В-1В на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и го съпроводил над акваторията на Японско море. Не е позволено нарушаване на държавната граница на Руската Федерация, се споделя в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР