Руски и американски ръководители в областта на космическите изследвания приветстваха

...
Руски и американски ръководители в областта на космическите изследвания приветстваха
Коментари Харесай

НАСА и Роскосмос ще си сътрудничат в разработването на лунна станция

Руски и американски ръководители в региона на галактическите проучвания приветстваха взаимната работа по техните стратегии и увериха, че съдействието остава мощно макар политическото напрежение сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес.

След състояла се в Москва конференция, отдадена на 20-годишнината на Международната галактическа станция (МКС), шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин и представителят на НАСА Бил Герстънмейър обявиха, че техните организации възнамеряват да работят дружно за създаването на орбитираща към Луната станция.

"Русия работи над тежка ракета-носител и нов галактически транспортен съд за американски планове за бъдеща лунна задача - сподели Рогозин. - Имаме си доверие и политическите ветрове не ни засегнаха. "

"Космическите проучвания ни събраха дружно като ефикасни сътрудници и това може да послужи за образец в останалите области - означи Герстънмейър. - Благословени сме, че държавните управления ни видяха мъдростта на това, с което сме се заели, и не постановиха наказания върху активността ни. "

Руски космонавти за пръв път ще стъпят на лунната повърхнина след 2030 година, съобщи ТАСС. "Мисията им ще продължи 14 денонощия ", съобщи на въпросната конференция първият заместник-генерален шеф на Ракетно-космическата корпорация "Енергия " Евгений Микрин.

В сходство с показаната "Пътна карта за реализиране на лунна стратегия " първите екипажи ще бъдат изпратени на лунната повърхнина от орбитална окололунна станция. Планирано е тя да бъде издигната през 2030-2035 година въз основа на разработки за съветския сегмент на МКС. Първото кацане на космонавти ще е за престояване на лунната повърхнина до 14 денонощия.

Пътната карта включва три стадия. През първия стадий до 2025 година е планувано да бъдат създадени всички технологии на МКС, да бъде основан базов модул на окололунна станция, да бъде тестван пилотираният транспортен съд "Федерация ", да бъдат осъществени безпилотни прелитания на "Федерация " към Луната и проучвания на Луната от автоматизирани станции. През втория стадий от 2025 година до 2035 година се планува да бъдат създадени средства за достъп до лунната повърхнина и да бъдат основани първите детайли на посещаема лунна база. През третия стадий след 2035 година ще бъде завършено строителството на посещаема лунна база.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР