Руски ботове активно са се опитвали да повлияят през Туитър

...
Руски ботове активно са се опитвали да повлияят през Туитър
Коментари Харесай

Руски ботове помагали в кампанията на Корбин във Великобритания

Руски ботове интензивно са се опитвали да повлияят през Туитър на резултатите от състоялите се през юни предходната година предварителни парламентарни избори във Англия. Те са оказали поддръжка на водача на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин. Това твърди вестник „ Сънди Таймс “, базирайки се на следствие, което изданието е направило взаимно с университета Суонси в Уелс, съобщи БГНЕС.
В рамките на следствието са открити 6500 свързани с Русия акаунта в Туитър, през които няколко седмици преди изборите се е водила пропаганда в интерес на Корбин. Много от сметките са имали в профила женски британски имена, само че в реалност са се ръководени от ботове. 9 от 10 известия, публикувани посредством тези сметки, са били в поддръжка на водача на опозицията, в същото съответствие са били нападките във връзка с ръководещата Консервативна партия.
Самата Лейбъристка партия, към която вестникът се е обърнал за коментар, заяви, че „ не знае за никакви автоматизирани ботове, изрично декларира, че не е плащала за сходен тип услуги и не знае нейни последователи да са се занимавали с това “.
По-рано английският министър председател Тереза Мей неведнъж е заявявала, че няма доказателства за съветска интервенция в английския либерален развой. Деймиън Колинс, който е ръководител на Комисията по цифрови технологии, просвета, медии и спорт изиска от обществените мрежи да дават отговор дали Русия се е намесвала при провеждането на референдума за Брекзит през 2016 година Скандалът с даването на персонални данни на потребите на " Facebook " на консултанската компания " Кеймбридж Аналитика " повдигна въпроса за интервенция в референдума за Брекзит след разкритията за присъединяване на компанията в акцията за референдума. От „ Facebook “ обявиха, че в навечерието на референдума за Брекзит Русия е дала 97 цента за реклама, а техническият шеф на „ Facebook “ Майк Шрепфер назова тези разноски „ нулеви “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР