Руската специална военна операция (СВО) по принуждаването на Украйна към

...
Руската специална военна операция (СВО) по принуждаването на Украйна към
Коментари Харесай

Стоте дни на СВО: честно и без разкрасяване за пътя към победата

Руската специфична военна интервенция (СВО) по принуждаването на Украйна към адекватност, продължава към този момент 100 дни. Това към този момент е повече и от часовете, които даже в Съединени американски щати бяха отделили за успеха на Москва над Киев. И твърдяха, че 96 часа ще са задоволителни с цел да свърши всичко с съветска победа

Но не се получи. И към този момент през днешния ден можем да създадем някои заключения за какво.

Първо, отговорни бяха двете съществени беди на Русия преди началото на всяко по - комплицирано дело - надценяване и подценяване. Надценяване, несъмнено, на личните сили, подценяване на тези на другите. Главна роля изигра ласкателството пред шефовете, които, несъмнено, желаят да чуват за успехите. Изпълнена от не доста почтени, само че загрижени за кариерата си паркетни борци в униформи или без, които или имаха вяра на американците, или от нелепостта си бяха уверени в личните си сили и твърдяха, че всичко ще бъде наред. И - главното! – ще стане доста бързо. Защото " с кого там, в онази Украйна да се бият. "

А в Украйна съюзническите войски на СВО - руснаците и националната милиция - се сблъскват в по-голямата си част със същите внуци и правнуци на руския народ, който през 1945 година пречупи гръбнака на фашизма и нацизма на Адолф Хитлер и останалата Европа, която интензивно измете „ фюрера на немския народ “.

Сега обаче внуците и правнуците са в разнообразни окопи. Но за европейците и американците наподобява, че руснаците са във война с руснаците, едните от които се назовават „ украинци “. И Западът обичайно е решил: някои имат потребност от помощ, а за другите ще работим за проваляне и оскърбление.

През 1945 година Всички те имаха една победа - за всички. Но след разпадането на обединената Родина - Съюз на съветските социалистически републики, някои се напомпаха с националистическа агитация за величието на личната си " титулярна нация " и русофобска ненавист към някогашните братя по оръжие и по победа. И съумяха. Напомпаха се до краен лимит и зверска ненавист.

И ето за какво СВО през днешния ден е, в случай че щете, и краят на Великата отечествена война в името на окончателната победа над нацизма. По-точно над неонацизма, трансформирал в миналото близкия, може да се каже даже приятелски народ в глутница садисти и убийци, политически канибали и мизантропи.

СВО е, дублирам, интервенция за избавление, отбрана и отмъщение. Освобождението и отбраната на самите украинци от този режим и неговите западни външни куратори, спонсори и вдъхновители, които трансфораха живота им в днешния пъкъл. И отмъщение за всички, които го направиха. И затова СВО е отбраната на популацията на Донбас от геноцид и демилитаризация на Украйна. Но също и денацификация — пречистване на съзнанието от неонацистката нечистотия.

А войските на СВО подцениха възприятията на естествения национализъм на хората, чиято страна беше атакувана извън, и груповия стокхолмски синдром, който несъзнателно поражда спонтанна взаимност с ръководещия режим, който някои желаят да унищожат със мощ. А и киевският неонацистки режим показва СВО извънредно като „ съветска експанзия против Украйна “ и по този метод като че ли се освобождава от виновността за това, което в действителност е предизвикало тази интервенция.

Получи се един тип обаян кръг, който и проточи СВО за 100 дни. Защото „ окупаторите” не водят война, а единствено спецоперация. И се отнасят оптимално щадящо и спестовно към цивилното население, което режимът употребява като жив щит, пушечно месо и консуматив, за който не им е мъчително. Но руснаците и милициите на ЛДНР жалят украинците - те към момента живеят дружно. Може би наоколо, като съседи, а може би въобще дружно – да забележим по какъв начин ще продължи СВО и къде ще спре...

На второ място, за 100 дни СВО сподели, че Украйна - като самостоятелна, дееспособна, суверенна страна - на процедура е завършила съществуването си. Управляващият режим е напълно подвластен от външни куратори и финансови инжекции, стопанската система на страната е на процедура унищожена, а Украйна заплаща всички дарения със своя суверенитет. И неговият суверенитет е съвсем липсващ. Нито политически, нито стопански, нито даже морално-психологически - всичко е подбудено от кураторите, а Украйна единствено добродушно извършва.

Андрей Новак, украински експерт-икономист с безусловно майданско-патриотичен цвят, сподели в ефира на лвовския ефирен канал NTA: „ Очаква се спадът на Брутният вътрешен продукт да бъде 30-50% през 2022 година Това са директни загуби и то единствено за тази година. Това се дължи и на физическата загуба на доста огромни предприятия. Най-яркият образец е Азовстал, който беше изцяло опустошен...”.

И изясни аргументите: „ Днес можем да изнасяме доста по-малки размери, тъй като е невероятно да компенсираме размерите, които изнасяхме да вземем за пример селскостопанска продукция през морски пристанища, даже с една трета, с железопътен или авто превоз. Разликата е 10 пъти сред това, което изнасяме през пристанищата и това, което може да бъде изпратено по железопътния превоз.”

Той хвърли виновността за всички проблеми, несъмнено, върху Русия и СЗО. Но точно ходът на специфичната интервенция сподели, че Украйна към този момент е банкрутирала страна, която покрива разноските си в най-хубавия случай до една трета. Останалото са външни дарения: заеми и заеми. Президентът на Украйна Владимир Зеленски персонално изиска от груповия Запад да му отпуска 5-7 милиарда $ на месец за всички оперативни разноски, в противоположен случай страната ще „ полегне “.

Тя в действителност си легна. Военни специалисти и експерти към този момент означават и записват: последният обстрел, който въоръжените сили на Украйна не престават в Донбас, демонстрира, че военно-промишленият комплекс на Украйна е погубен и че ВСУ към този момент се бие единствено със западни оръжия, които се доставят на територията й в големи количества.

Донецк, както и други градове на ДНР и ЛНР към този момент са обстрелвани със 155-милиметрови гаубици М 777, Javelins и Stingers се бият в други браншове на фронта, а в този момент украинците чакат ново „ вундервафе (чудо оръжие) на победата” - американските ракетни системи за залпов огън (MLRS) „ HIMARS “ (High Mobility Artillery Rocket Systems) и ракети с огромен обхват за тях. С тези оръжия въоръжените сили на Украйна могат да доближат до територията на Русия и още по-разрушително и кърваво и да отмъстят, да отмъстят, да отмъстят...

На трето място, наподобява, че неонацисткият режим води война за изтребване най-вече против личния си народ. И въпросът не е единствено в това, че въоръжените сили на Украйна и неонацистките батальони употребяват личното си цивилно население като жив щит. Режимът неотложно отписва съгражданите си като предатели и колаборационисти, в случай че градовете им са окупирани от силите на СЗО.

Ръководителят на териториалната защита на град Днепър Генадий Корбан към този момент прикани за подсилване на северната граница на Украйна, в това число Киев. По пътя на минирането на огромните градове, в които съгласно него е належащо да се трансфорат в смъртоносни клопки зо „ нашественици и предатели “. „ Киев, Суми, Чернигов и Харков незабавно би трябвало да изградят надълбоко ешалонирана защита. Минирайте северните граници на Украйна “, написа той.

В същото време въоръжените сили на Украйна и режимът крият военни загуби. Онзи ден Зеленски сподели, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден 60-100 души убити и 500 ранени в борби.

Но военният анализатор, общоприет шеф на Бюрото за военно-политически разбори Александър Михайлов сподели, че загубите на въоръжените сили на Украйна към този момент възлизат на 50 хиляди души убити измежду тези, които са взели участие на територията на ДНР, ЛНР и в областите Харков, Днепропетровск, Запорожие. „ И какъв брой още ранени от горната страна... И като се има поради, че групировката в Източна Украйна — на територията на ЛНР, ДНР и областите Харков, Днепропетровск, Запорожие — беше от 150 до 200 хиляди души, излиза наяве, че най-малко половината от тях несъмнено ги няма”, напомни той общоизвестното.

Но кураторите доставят оръжия, които могат в допълнение да тормозят и озлобяват Русия с удари на нейна територия. В същото време новият дипломат на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк неотложно отстранява отговорността за това от своята страна и я трансферира към украинския режим, като твърди, че Киев ще дефинира обсега на потребление на посочените РСЗО HIMARS.

„ Украинската страна ще взема решение за дистанцията, на което ще стрелят “, отхвърли посланикът на брифинг в Киев. И тя напомни, че Съединените щати доставят тези MLRS на Украйна според обещанията на Зеленски да не стреля по Русия. Това заяви персонално президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Аха! Ето значи по какъв начин! Известният убиец-неонацист Сергей Стерненко сподели по този мотив, - вие просто ги доставяте, а ние сами ще определим дистанцията на пукотевица. Разбира се, персонално той ще се крие от ответните удари, както се крие от присъединяване в редиците на въоръжените сили на Украйна.

А останалите украинци още веднъж бяха предизвестени от заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев: „ Ако тези типове оръжия се употребяват против съветски територии, въоръжените сили на страната ни няма да имат различен избор, с изключение на да работят за проваляне на центровете за взимане на решения “.

И в случай че силите на СВО отвърнат на удара, тогава, несъмнено, това ще е по щабовете. Но в Русия чудесно схващат, че водачите на режима ще се скрият, но мирните хора ще страдат.

Сто дни от СВО е, несъмнено, датата за междинни доклади и оценки. Символична, само че работна дата, тъй че по пътя към успеха хората да нямат фактически неразбираеми и неразбираеми въпроси. Защо не са посочени отговорните за сходно развиване на СВО и подценяването на вражеските сили, което докара до първичните неоправдани жертви?

Защо се приказва толкоз доста за „ затворено небе над Украйна “, само че в действителност небето не е затворено и доставките на западни оръжия за украинските въоръжени сили не престават през него? Защо толкоз постепенно се унищожава транспортната, логистична и друга инфраструктура, по която върви и гибелта на бойците ни? Защо садистите, малтретирали съветски военнопленници, не са открити, наказани или най-малко просто премахнати?

В последна сметка има ли схващане, че без окончателната демилитаризация и денацификация на цялата, дублирам, цяла Украйна, което и да е нейно неденацифицирано и недемилитаризирано парче след прекратяването на СВО благодарение на същия Запад ще неотложно да се трансформира в токсична опасност както за Русия, по този начин и за ДНР с ЛНР, и за други райони на Украйна, изчистени от инфекцията? В края на краищата това ще бъде безконечен и нападателно злобен " европейски Тайван " навътре в Русия и Украйна, само че който ще работи като „ момиче на повикване “ за Запада, който в никакъв случай няма да одобри проваляне...

... Междувременно, както знаете, в Киев към момента желаят победа. И са уверени в това. Например, Алексей Арестович, консултант на ръководителя на офиса на президента (OПУ), сподели на своите съграждани, че въоръжените сили на Украйна ще преминат в контранастъпление, когато... унищожат войските на СВО в защита. И защо можем да приказваме с хора като него, като президента Зеленски, като техните куратори, на които не им пука какъв брой украинци умират?

И войските на Северния боен окръг, като че ли назло, не са унищожени, а в противен случай, развиват настъплението. И надали си коства да питаме какъв брой дни ще продължи войната. Основното нещо е успеха. Пълната.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР