Руската полиция задържа около 200 души, включително няколко видни опозиционни

...
Руската полиция задържа около 200 души, включително няколко видни опозиционни
Коментари Харесай

Руската полиция задържа около 200 души на среща на опозиционни лидери

Руската полиция задържа към 200 души, в това число няколко видни опозиционни фигури. Това стана на политическа среща в Москва, оповестява Българска телеграфна агенция. От вътрешното министерство прецизират, че арестуваните са се събрали в хотел в нарушаване на противоепидемичните ограничения.

Сбирката трябвало да продължи два дни, като имала за цел опозиционните политици да се срещнат един с различен и да си сътрудничат преди парламентарните избори в Русия след шест месеца.

Десетки хора, в това число публицисти, отразяващи събитието, бяха арестувани в хотела, където се състоя срещата. Сред тях са опозиционният политик Владимир Кара-Мурза и деятелят Алексей Пивоваров.

Полицията приключи срещата единствено половин час след началото й, а след това съобщи, че става дума за организация, която е " нежелана в Русия ". Според ДПА е допустимо да се има поради организацията " Отворена Русия " на някогашния олигарх Михаил Ходорковски, която преди няколко години беше оповестена за " нежелана организация ". Кара-Мурза е нейният координатор в Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР