Руската петролна компания Роснефт“ предприе поредната стъпка по оспорването на

...
Руската петролна компания Роснефт“ предприе поредната стъпка по оспорването на
Коментари Харесай

„Роснефт“ оспорва на налагането на държавен контрол върху подразделенията в Германия

Руската петролна компания „ Роснефт “ предприе следващата стъпка по оспорването на налагането на държавен надзор върху неговите подразделения в Германия, оповестява Българска телеграфна агенция.

През март немски съд отхвърли желае на „ Роснефт “ против хода на Берлин. Според съдиите решението на управляващите от септември предходната година е било взето заради съображения, че може да се стигне до спирания на доставките на нефт до захранващата Берлин рафинерия „ Швет “, която попада под държавен мандат. Ден след решението на съда Берлин удължи държавния надзор върху подразделенията на „ Роснефт “ в Германия с още шест месеца.

Кантората, защитаваща ползите на съветската компания в Германия – „ Малмeндир лигъл “, твърди, че съдът не е изслушал причините на „ Роснефт “ и не е взел поради доста от доказателствата. В понеделник юристите са внесли 32 страници обжалване във Федералния административен съд, базирайки се точно на тази грешки.

„ Роснефт “ смята това за подготовка за конституционно обжалване на отнемането на подразделенията му и готви тъжби и пред Европейския съд по правата на индивида, Арбитражния съд за отбрана на вложенията и Европейския съд, показват от адвокатската адвокатска фирма.

Германското министерство на стопанската система отхвърли коментар по въпроса.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР