Руската опозиционна медия Верстка изказа предположение, че руският Следствен комитет

...
Руската опозиционна медия Верстка изказа предположение, че руският Следствен комитет
Коментари Харесай

ISW: Русия готви отвлечените украински деца за еничари

Руската опозиционна медия " Верстка " изрече съмнение, че съветският Следствен комитет и неговият началник Александър Бастрикин са директно забъркани в насилственото депортиране на украински деца в Русия и насилственото им включване в съветски стратегии за военно образование. Това се показва в дневния разбор на обстановката на фронта на Института за проучване на войната (ISW), представен от News.bg.
 
" Верстка " оповестява, че съветският Следствен комитет " покровителства " украински деца, живеещи в детски домове в цяла Русия, и изпраща свои чиновници в 10 такива дома с играчки, облекла и учебни принадлежности, с цел да принуди децата да постъпят в съветски кадетски корпус. Бастрикин персонално е посещавал украинските деца в Русия и им е казвал, че съветската победа зависи от децата и че съветският Следствен комитет е там, с цел да ги поддържа.
 
Руското опозиционно издание заяви, че преди този момент Следственият комитет е рекламирал кадетския корпус за украинските деца от Донбас и е декларирал, че сред февруари 2022 година и март 2023 година 78 украински деца са постъпили в образователни заведения, в това число в кадетския корпус и академиите, свързани със Следствения комитет. Според обявата, Бастрикин е наредил на кадетските корпуси в Москва, Санкт Петербург и Волгоград да се приготвят да одобряват украински деца от окупирания Донбас още на 25 февруари 2022 година
 
" Верстка " посочи изказвания на украински деца, които са декларирали, че се усещат принудени да вземат участие в съветския кадетски корпус заради опцията за обучение. Принуждаването на украински деца, които по закон не могат да дадат единодушието си за депортиране и присъединяване в такива военно-патриотични стратегии за превъзпитание, евентуално е част от продължаващата съветска акция за премахване на украинската национална еднаквост и милитаризиране на младежите, които са били принудително депортирани в Русия.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР