Нагла, престъпна схема за обезкървявате на българския спорт и разбиване

...
Нагла, престъпна схема за обезкървявате на българския спорт и разбиване
Коментари Харесай

Скандал! Назначеният от ППДБ шеф на тотото Георги Тарлеков изпържи българския спорт с 5 млн.лв. за 5 дни. Колко клуба ще останат без пари заради умишлено спрял сървър?

Нагла, незаконна скица за обезкървявате на българския спорт и разтрошаване на тотализатора е забъркало протежето на ППДБ, назначено за началник на БСТ - Георги Тарлеков.  Под “вещото ” му управление сървърът на тото гръмна, тотопунктовете не могат да продават фишове и системата губи над 1 млн.лв. дневно. За 5-те дни безпорядък страната е изгубила близо 5 млн.лв., по-голямата част от които би трябвало да отидат за финансиране на спортните клубове. За да бъде мистерията оптимално заплетена, системата изгърмява тъкмо след рухването на втория максимален джакпот в историята на Тотото – над 10 милиона лв.! За колосална кражба ли идва тирада или “Промяната ” се готви да банкрутира тогото и да закрие Българския състезателен тотализатор, отговор дава актуалното следствие. 

 

Припомняме, че актуалният шеф на БСТ Тарлеков е някогашен кадър на организация “Митници ”, изпъден за злоупотреби и корупционни практики, преди време е бил финансов шеф на компания от обръча на босовете от СИК Красимир и Николай Маринови – Маргините. Става дума за сдружение, което се занимава в бутилиране на минерална вода, откъдето също бил уволнен за плетене на схеми зад тила на притежателите. 

Според данните в ГДБОП има цялостен куп разработки против него Георги Тарлеков, остава въпросът за какво министърът на спорта Димитър Илиев от ПП-ДБ го назначи за началник на тотото. 

 

През октомври 2022 година КПКОНПИ уличи в корупционни практики и спор на ползи точно Георги Тарлеков,както и Милена Алексиева, която по това време е работила също в Район „ Слатина “ на служба финансов инспектор. 

 

След като са били заковани пред районния кмет, двамата бързо излезли в 6-месечни болнични, оставяйки чиновниците на районната администрация без заплати и опция за оперативни счетоводни интервенции.

 

Под “вещото ” му и “кадърно ” ръководство, Българският Спортен Тотализатор (БСТ) е изправен пред невиждана рецесия след сериозния срив на Централната Компютърна Система (ЦКС), който продължава към този момент трети ден. Управлението на изпълнителния шеф Георги Тарлеков е подложено на съществени подозрения и рецензии, изключително в светлината на някои тревожни съвпадения и евентуални нередности.

От наши източници научихме, че на 22.05.2024 системата е проработила. Налице са обаче непрекъснати прекъсвания и загуба на връзка със сървъра.  Очевидно липсват всевъзможни пълномощия в това ръководство за справяне с каквито и да било проблеми. Изнервени клиенти ругаят касиерките и доверието както и на чиновниците, по този начин и на клиентите пада стремглаво. На места клиенти се държат нападателно и заплашват касиерки. Напрежението ескалира и има сигнали към органите на реда.

 

На формалния уебсайт на БСТ написа, че системата е в планувана профилактика до 23.05.2024. Това явно не е правилно, защото нито чиновници, нито касиерки са били известени. Трети ден ги държат по пунктовете напразно да отнасят негативите от ядосаните клиенти. За този си престой обаче няма да получат нито стотинка, защото касиерките са на % от осъществените продажби.

 

Изключително забавен факт е, че сривът на ЦКС стана тъкмо след рухването на втория максимален джакпот в историята на Тотото – над 10 милиона лв. под ръководството на Георги Тарлеков, назначен от ПП-ДБ. Това се случи и в интервал на предизборна акция и тъкмо 20 дни преди изборите. Изключително странна случайност, която е почтена за проучване по доктрина на вероятностите. Дали тази рецесия е резултат на техническа нередовност или е тенденциозен акт остава да гадаем?

Странно е и мълчанието по страна на БСТ по тематиката. Няма нито една обява, нито едно прессъобщение към медиите. 

Още по забавно е и мълчанието на медиите по тематиката. Нито една от огромните уеб сайтове не е отразил и думичка за този голям срив. Под опасност е освен съществуването на сдружението, само че и главният съставен елемент във финансирането на Българският Спорт.

 

Загубите от безхаберието и некомпетентността на изпълнителния шеф Георги Тарлеков към този момент са за над 5 благ. лв. пропуснати изгоди единствено за този тираж. Колкото повече продължава този срив сумата ще нараства – приблизително с към 1 благ дневно. Отблъскването на клиентите на Тотализатора ще имат неизмерими вреди и сигурно ще са в големи размери.

Източник: tribune.bg, crimesbg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР