Руската окупационна администрация на Херсон призова в събота мирните жители

...
Руската окупационна администрация на Херсон призова в събота мирните жители
Коментари Харесай

Руската власт в Херсон призова за незабавна евакуация на левия бряг

Руската окупационна администрация на Херсон прикани в събота мирните поданици на Херсон да изоставен града и да преминат на левия бряг на река Днепър заради заплаха от обстрел .

" Всички цивилни поданици на Херсон би трябвало неотложно да изоставен града . Гражданите на Херсон, всички подразделения и министерства на гражданската администрация би трябвало да преминат на левия бряг на Днепър още през днешния ден ", се споделя в изказване на администрацията в канала ѝ в Telegram.

Съобщението се популяризира и по съветските организации, в това число от държавната ТАСС .

Администрацията изясни това искане с напрегнатата обстановка на фронтовата линия , както и с нарасналата заплаха от масиран обстрел на града и терористични офанзиви.

Във вторник изпълняващият длъжността губернатор от името на Руската федерация в анексираната Херсонска област Володимир Салдо разгласи , че цивилното население от десния бряг на региона ще бъде евакуирано на левия бряг на река Днепър заради заплахата от наводнения, които могат да зародят, в случай че украинските войски ударят язовир Каховска. Днес съветските окупационни управляващи оповестиха и че изпускат водата на язовир " Каховка " превантивно.
 Водата от язовир
Водата от язовир " Каховка " в Херсон се изпуска превантивно

Руските окупационни управляващи приканиха за евакуация на левия бряг

В следствие Салдо обаче признава, че Украйна натрупва големи сили в направленията Николаев и Кривориж. Според Салдо решението за пренасяне на жителите е провокирано и от основаването на огромни отбранителни укрепления.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР