Руската журналистка, която прекъсна телевизионна новинарска програма, за да изрази

...
Руската журналистка, която прекъсна телевизионна новинарска програма, за да изрази
Коментари Харесай

Овсянникова пред Би Би Си: Руснаците са "зомбирани" от Кремъл



Руската журналистка, която прекъсна телевизионна новинарска стратегия, с цел да изрази митинга си против войната в Украйна, съобщи в изявление за Би Би Си, че руснаците са безусловно „ зомбирани “ от пропагандата на държавното управление.

Марина Овсянникова сподели, че руснаците би трябвало да престанат да слушат отразяването на събитията от държавните медии.

" Разбирам, че е доста мъчно да се откри различна информация, само че би трябвало да престанете да слушате държавните медии ", насочи апел по Би Би Си съветската журналиста.

Овсянникова уточни, че съзнателно надписите на митинга са били и на съветски и на британски, тъй като е желала да покаже на западната публика, че някои руснаци са срещу войната. Тя добави, че се популяризират доста тайни теории за митинга й.

Освянникова сподели още, че преди митинга е записала видео, в което декларира, че се срами да работи за пропагандата на Кремъл. Тя посочи, че е била арестувана и разпитвана за 14 часа и санкционирана 30 000 рубли или 210 паунда, като управляващите са били уверени, че работи по нечия поръчка.

" Никой не вярваше, че това е било мое персонално решение, а за съм елементарна съветска жена, която не може повече да мълчи ", съобщи Овсянникова за Би Би Си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР