Руската инвазия в Украйна предизвика сериозен отзвук на глобално ниво

...
Руската инвазия в Украйна предизвика сериозен отзвук на глобално ниво
Коментари Харесай

Тод Уудбридж: Не мога да опиша колко ниско е паднал Дейвис Къп

Руската инвазия в Украйна провокира сериозен отзив на световно равнище и част от най-големите международни компании прекратиха услугите си в страната. В навечерието на първи март военният спор взе своята нова жертва в света на спорта, откакто ITF прекрати всички събития на територията както на Русия, по този начин и на Беларус, а в същото време острани " Сборная " от отборните събития в календара на ATP и WTA.

През 2021-а година Русия завоюва купата на Davis Cup след безапелационна доминация над останалите участници, само че тази година състезателите няма да имат опция да пазят купата си. Това решение обаче не бе признато от феновете на спорта, а Тод Уудбридж е първият, който разяснява несправедливото решение на ITF да класира Канада като щастлив-губещ:

" Просто е тъпо. Канада към този момент бе победена през тази година, само че получиха втори късмет от уредниците. Това е просто ново дъно за нашия спорт. Не мога да опиша какъв брой ниско е паднал този шампионат. " - приключи той известието си в Туитър.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР