Руската икономика устоя на безпрецедентния външен натиск и се възстанови

...
Руската икономика устоя на безпрецедентния външен натиск и се възстанови
Коментари Харесай

Путин: Възстановяването на руската икономика завърши

Руската стопанска система устоя на невиждания външен напън и се възвърне изцяло, а Брутният вътрешен продукт на страната доближи равнището от 2021 година

 

Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на среща, отдадена на плана за федерален бюджет за 2024-2026 година

 

През август 2023 година бюджетът е изпълнен с остатък. Растежът на Брутният вътрешен продукт ще бъде 2,5-2,8 %.

" Като цяло можем да кажем, че стадият на възобновяване на съветската стопанска система приключи. Устояхме на безусловно невиждан външен напън, на санкционната офанзива на някои ръководещи елити в така наречен западен блок - някои ръководещи елити в избрани страни, които назоваваме недружелюбни ", сподели Путин.

Според него " Брутният вътрешен продукт на Русия е достигнал равнището от 2021 година и в този момент е значимо да се образуват условия за по-нататъшно устойчиво и дълготрайно развиване ".

 

Ненефтените и газовите доходи на съветския бюджет през 2023 година са доста по-високи от данните за предходната година, до момента в който приходите от петрол и газ през юли-август се възвърнаха съвсем до равнищата от предходната година, посочи Путин, представен от съветски медии.

 

„ Важно е, че непетролните и газовите (бюджетни) доходи са доста по-високи от индикаторите за предходната година. На собствен ред приходите в бюджета за нефт и газ през юли-август се възвърнаха почти до равнището от предходната година и - като се има поради обстановката на международните пазари - интензивният напредък продължава “, добави Путин.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР