Руската хакерска група KillNet, която в събота започна атака на

...
Руската хакерска група KillNet, която в събота започна атака на
Коментари Харесай

Руските хакери Killnet вдигнаха мерника на Иван Гешев

Руската хакерска група KillNet, която в събота стартира офанзива на уеб страниците на редица държавни институции, взе на мушка основния прокурор Иван Гешев.


Това излиза наяве от изявления в Телеграм-канала на хакерската група. Хакерът с прякор KillMilk, апетитен за един от лидеририте на хакерската група, е разгласил персонално обръщение против основния прокурор на Република България Иван Гешев, излиза наяве още от обявата в Телеграм.

По адрес на българския основен прокурор се насочат и голям брой обиди.

В събота, часове след масираната DDoS офанзива, засегнала уеб страниците на български държавни институции, основният прокурор Иван Гешев заяви пред публицисти в Кюстендил, че офанзивата е дело на съветски хакери, като още тогава стана ясно и местонахождението на един от тях – съветският град Магнитогорск.

В неделя от държавното обвиняване оповестиха, че с помощта на специфичен програмен продукт, към този момент са открили точното местоположение и самоличността на един от създателите на хакерската офанзива. От прокуратурата обявиха, че ще насочат и публично искане до съветските управляващи за предаване на причинителя на злонамерената кибер-атака.

По-късно от KillNet насочат недвусмислено обръщение против ръководителя на българската прокуратура, с което трансформират Иван Гешев в цел на Русия .

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР